mandag, juni 9
Nytt i hagen


I dag har vi laget noe nytt i hagen. Inntil garasjeveggen har vi lagt en platting, slik at jeg kan sette blomster der. Syns det ble kjempebra! Først hadde vi tenkt å legge stein der, men fant snart ut at dette var det beste.
Vi kjøpte treheller på Byggmaker til 39 kr stykket.

Siden det er en liten skråning her har vi lagt noen treheller et trinn ned. Vi har lagt en stor stein imellom, slik at det skulle se finere ut. Vi har kombinert stein og tre i dette lille hageprosjektet. :)

Jeg har plantet stokkroser, nellik og nemesia her. Alle blomstene går i rosa og hvite nyanser. Jeg kommer nok til å flytte litt rundt etterhvert som jeg planter i krukker og kar, men slik ser det iallefall ut her i dag. :)

D
ersom jeg finner et gammelt rammeverk fra et vindu skal det stå bak her et sted.
Kunne tenkt meg at blomkarse krøp oppover det. :)


I baljen har jeg plantet nellik. Det bruker å bli flott når det blomstrer.

En gammel kasse egner seg godt som både pynt og oppbevaring. I sinkkrukken inni kassen har jeg gjødsel. I fatet er det nellik. En gammel kurv passer fint inn i helheten her. :) I bøtta har jeg planta nemesia.


Tre krukker stokkrose står sammen og pynter opp. Her kan dere se den store steinen vi har lagt mellom trinnene. :) Jeg liker så godt stein i hagen, det er artig å finne fine plasser til hver stein, slik at de passer sammen.

Øverst sto ei stor rot med forglemmegei. Vi la steiner rundt den slik at den ble en del av plattingen. :)
Har også fylt jord i noen kasser i dag, men nå har jeg tatt kvelden, får gjøre mer ute i morgen.Klem fra Hulda. :o)


37 kommentarer:

silje-sin sa...

Du er så flink til å ordne og pynte! Og det virker som du koser deg så med det, og det smitter over:) Nydelige hagebilder! Ønsker deg noen fortsatt fine dager;) klem fra silje.

Tiril sa...

Så koselig hos deg, stokkroser ja, de hadde jeg og en gang, elsker de, liker litt gammeldags blomster, må se om jeg kan få fatt i.

Gamlå sa...

Hei hei og takk for hilsen i bloggen min. Skal si du har jobbet og fått det fint. Jeg syntes det var kjempe fint og røft. Liker sink og tre!!!!!

Ha en fin uke.
hilsen Gamlå

Anita sa...

Det ble kjempeflott!! Du skulle vært her en tur du for her er det stein og fjell over alt!! Syns også det er flott, har en steinkant under den øverste terassen som blir som en vegg på deler av den nedre terassen! Kos deg videre! Klem!

Fjordheim sa...

Så flott det ble. Koselig med blomster i sinkbaljer og bøtter. Blir enda finere når det blir mer blomster på plantene. Du har evnene til å skape trivsel rundt deg. Ja, kan se for meg at det kan bli fint med en gammel ramme for blomster til å klater på. Du finner nok det,
Ha en flott uke :)

Anonym sa...

Hej Hulda,
det er mange, mange fint. Jeg elsker det gammel sinkbaljer. Kan man kjope det i Norge? Dine blomster er ogsa mange, mange fint.
Unnskyld meg norsk.
Mange hilsner fra Barbara

christinasinteriør sa...

Så fint da Hulda!!
Klem fra meg!

Ella sa...

Dette gjorde seg bra med di trehellene. Sink og teracottapotter er så flott i lag.
Dette blir fint når alt blomstrer.
Tris at du mistet din mormor.
Du får ta vare på alle gode minner.
Flott dikt du har skrevet.

Hespe sa...

Så flott du har laget det rundt om huset!! Godt at sommeren har kommet til dere der nordpå også - vi krysser fingrene for mye sol og varme fremover!!

Herlig uke til deg Hulda!

Nattinatt fra meg :o)

liven sa...

Så fint du har plantet!!
Liker så godt slike zink ting.......har funnet en gammel panne som jeg skal plante i!!
Nå venter jeg med mer planting til jeg har kommet hjem fra syden!!
Imens kan jeg kose meg å få ideer her:O)

Ha en fin dag.......nå venter jobben!!!

prinsessa1976 sa...

Så flott du har det Hulda. Jeg blir så inspirert til å sette igang i hagen når jeg kommer inn hit.
Her har sola gått bak en sky og det var jammen litt deilig. Trodde aldri jeg skulle si det men det er godt at det bare er 15 grader ute. he he. Klem:O)

Elzie sa...

Vad snyggt det blev. Och dina blommor är så vackra. Blir så avundsjuk när jag ser vad det har växt hos dig. Här har det varit så torrt så ingenting växer, tycker jag.
Hoppas du har en bra vecka.
Kram Elzie

Anitas hus sa...

For en genial idè! Det så jo så ryddig og pent ut med trehellene. Masse koselig blomster og potter har du også.
Ønsker deg en flott uke!
Klem:O)

LISBETH---<-@ sa...

Hei Hulda! Kjære deg så leit å lese om din mormor. Har vært innom deg tidligere og lest alt om buketten, fine minner og lapskausdiktet, men tok litt tid for meg å få lagt igjen en hilsen. Tar så lett til tårene av sånt så har måtte stålsette meg selv før jeg klarte å kommentere her, ellers blir tastaturet til pcèn dryppvåt :o)) vet alt om hvor tungt det kan være å miste besteforeldre og savnet kan være skikkelig stort og vondt. Tiden leger som regel alle sår, men alikevel...
Nydelig sted dere har å reise til Skulle likt å sitte der for en bedre frokost.
Ser du flytter flere og flere planter utendørs, deilig tider dette her.Lurt å bygge terrenget opp litt så får man plass til enda flere planter og de kan man jo ikke få nok av, hihi
Sommerklem

Mia sa...

Så fint dere har gjort det ved garasje veggen. Som du sier, det er koselig med litt stein i hagen. I tillegg har du så fin sinkbalje (jeg så på slike i Danmark, men bilen var etterhvert så full at det rett og slett ikke var plass til en...huh) som står så vakkert til de grå steinene. Stokkrosen din ser nydelig ut, og i blomst allerede. Jeg har sådd sommerstokkrose frø i hagen men det tar nok en god stund før jeg ser noen blomter der... Jeg har også "ekte" stokkrose i hagen, sådd fra frø ifjor, og har store forhåpninger om vakker blomstring litt senere i sommer.

Marie sa...

Så god ide med sånne treplattingar. Eg har ingenting på nordsida av huset, berre berg og litt grastuster ved veggen. Kanskje eg skulle satse på noko liknande som dette. Må berre finne planter som tåler å stå i skuggen.

Skulle hatt deg med på hagevandring i hagen min så kunne du kome med idear. Du har sånn sansen for å gjere det koseleg rundt deg :)

Ha ein god dag Hulda.

(((klem)))

Randi sa...

Så fint det ble!! Ja det blir en fin effekt når en blander stein og tre ja også liker jeg skjell jeg da.

Her har vi nesten regnet bort i det siste, i natt blåste det så ille at jeg sov nesten ingen ting. Nå er det 9 grader og tungt sky dekke. Vel sommeren kommer vel forbi igjen.

Ha en flott dag

Klem

Lena sa...

Du har det så fint rundt, du liker å pynte og det gjør jeg også:)
Gleder meg til å se når det blomstrer hos deg!
Ha en fin dag!

Hobbyhuset-Merete sa...

Så koseleg!! du er så flink til å gjere det fint rundt deg, Hulda :o)
Var flott med plattingane langs veggen!
Ønsker deg ein fin dag!

Mona. sa...

Heisann Hulda,så koselig det ble hos deg !! tror jammen du også er litt "steingal".....hihiiii :)Godt det ikke bare er meg..... Liker så godt kombinasjonen av grovt tre,stein og planter i rosa og hvitt......så hos meg blir det disse farvene iår.....!! Har mistet 3 klematiser i vinter,så nå har jeg kjøpt meg to nye,og ja,de er ROSA......heheee :) ha en fortsatt fin dag :)

GryNoKa sa...

Så kreativt og flink du er. Det ble kjempefint. Så nå er det bare å vente på at de fine blomstene springer ut....
Ha det så fint!
Klem Gry : )

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Nå er konfirmasjonen vel overstått og vi hadde en flott dag! Kortene du laget ble beundret både av jentene våre, som fikk dem, og av de øvrige gjestene :-)

Så fint dere har laget det i hagen! Jeg elsker sink og falt pladask for dette arrangementet!

Ønsker deg en riktig fin tirsdagskveld!
Hilsen Britt :-)

sol&bolig sa...

Hei! Her ble det jo kjempefint. Lurt med sonne treheller. Eg likte godt sinkbaljen din og det blir nok kjempeflott når det begynner å blomstre. Ha ein fin kveld!

mali-mo sa...

Så fint det ble! Skjønner at her har det vært arbeidsinnsats i hele ettermiddag. Hos meg har det vært rolig. Mali-mo mannen er opptatt med studier og jeg og lillegull har gått litt og trødd i hverandre. Litt uvant for alle at det plutselig ble inne-vær hehe.

Du, jeg lurer på, har du laget hull i bunnen på sinkbaljen eller? jeg har en som er tett som jeg har til "hagedam" og en som lekker som jeg lurte på å plante i. Krydderurter tenkte jeg, men ikke bestemt meg ennå.

Stine ☆ sa...

Så flink du er til å pynte opp! Det ble kjempe flott inntil garasjeveggen din. Og veldig smart med disse trehellene, ser ryddig og fint ut.

Min verden sa...

Ble kjempefint hos deg Hulda :) Ha en fin uke. Hanne

Ida sa...

Gode ideer og stemninger her Hulda.
Du er virkelig kreativ.
Nellikene dine ser flotte ut. Mine er ikke så store enda.... ;)
Det blir fint når alt står i blomst ja.
Håper du får tak i ett vindu da, til Blomkarsen.
Tipper du gjør det jeg.
Kos deg videre i hagen. :)

Anna Lisa sa...

Ja dette blei kjempe fint!!
Koselig det er å kunne lage slike koselege plassar i hagen.Lurt å legge slike treheller. Dei var jammen rimelige og.
Blomstrane ser nydelige ut. Du har virkelig grønne fingrar :)
Ønska deg ein fin dag!!
Klem

Magny sa...

dette var koselig, liker også å stelle slik ute!
Nå når det var så varmt laget vi uterom i skyggen , setter inn bilde senere. Er så gøyt å få inspirasjon av hverandre...
klemmmss

Grip dagen sa...

Gammel sink er lekkert å plante i. Jeg kan ikke få nok av sink.
Jeg har også tatt ibruk gamle gryter og kaffikjeler.

Det blir nok flott når det blomster på plattingen inntil veggen. Like greitt å legge heller der, for det er ikke så mange planter som trives under slike takutspring.

Ha noen hyggelige dager i hagen.
Klem Marit

Ingrid sa...

Hei! Ser ut som du koser deg skikkelig med hagearbeidet - det er bra. En fin hobby det!
Jeg er syk, så her blir det verken mye gjort i huset eller på bloggen. Men jeg har da omsider fått lagt inn et nytt innlegg på. Håper energien snart kommer tilbake til meg...
God "sommer" videre! :) .. Det er da nesten sommer nå vel..

Anniche ♥ sa...

Stokkroser er vakkert , og det er hagen din også! Ble kjempe flott med treverket !

klem A

Kjerstis Hjørne sa...

Det ble veldig fin ved garasjen. Likte det trinnet ned. God natt.

NinaS sa...

Himmel, for en herlig hytte da!
Ser ut som den er tatt rett ut fra ett eventyr!!

Sink er bare lekkert!
Vet om noen bøtter med defekt bunn på en dynge utenfor Molde, som jeg skal sikre meg senere! Ligget der i 40 år, sikkert!

Jorunn sa...

Som alltid, kjempelekkert hos deg Hulda!! Jeg gleder meg til neste sommer, for da har jeg hage og :) Og kan dyrke fram noen blomster håper jeg!

Den hytta deres er bare så sjarmerende! Kan føle roen helt hit!!

Nattaklem

Kattfot sa...

Så fint du planterat med zinkkrukor och hinkar. Så tråkigt med din mormors bortgång. Buketten du plockade till henne var nog en av de vackraste jag sett....och en så vacker dikt. Så fint att bli ihågkommen på det viset. Hon är nog stolt över dig :)
Kram Catrin

Sisselle sa...

Hei Hulda!
Det var blitt kjempefint der atmed veggen!Og nå begynner det å vokse godt også her nord.Har vært så isende kaldt at t.o.m stemorene mine ga opp...men må på ny innkjøpsrunde til gartneriet(der jeg jobbet tidligere)og finne meg blomster,både stauder og sommerblomster tenker jeg.
Den knallrosa blomsten du har bilde av heter Hagepoppelrose forresten,men ligner endel på stokkroser ja!
Det er gøy å pusle i hagen,..noe som minner meg på at vanninga står på enda...uuuups,må løpe!..glemsk...jeg??....ehem..