onsdag, juni 4Blomster fra mormors hage


Det har vært en lang dag. Vi har vært i mormors begravelse. På en slik dag tenker man tilbake, det er så mange ting å minnes.


Jeg vil vise dere en blomsterbukett jeg laget av blomster fra mormors hage. Denne buketten sto på et av bordene under minnesamværet.
Nå står den på grava hennes.

Jeg plukket alltid blomster til mormor. Den siste buketten, mens hun levde, fikk hun på 96 årsdagen, 18. mai.


Påskeliljer, pinseliljer, primula og forglemmegei.
Mormor er borte fra denne verden. Men, det er godt å vite at hun har fått et evig liv i Himmelen. Der har hun fått møte alle sine igjen. Og en dag skal vi alle få møtes igjen der.

Slik ble buketten seende ut.
Forglemmegeien lyser så friskt og fint opp blant alt det gule.


Jeg vil avslutte dette innlegget med et dikt jeg skrev for noen år tilbake, og som mormor var så glad i.Mormors lapskaus


Det va tidlig høst.
Høst og skole.
Det va etter skoletid vi kom
og spiste mormors gode lapskaus
der ved kjøkkenbordet.


Det va lav sol i vinduet,
gardinen måtte trekkes ned,
så alle kunne nyte
maten sin i fred.

Det va liflig, varm aroma
fra ei lapskauspanna stor

det var fint å sitte sammen rundt et bord.

- Ka anna kan man ønske sæ på jord?

Tegne gaffelstreka, sakte,
på en lapskausporsjon.
Bare drømme litt, og ikkje alltid snakke.


Holde fast på øyeblikket
tel du e blitt stor
og kan ta det fram og takke
førr ei barndomstid
med mye godt i.


30 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,jeg beundret buketten i dag under minnesamværet,men glemte å si det til deg.Tante.

Tone sa...

Åh Hulda, nå fikk jeg tårer i øynene mine her. Det diktet du skrev til din mormor var så jordnært, trygt og vakkert. Føler med deg over tapet av et elsket menneske, stor klem fra meg.

Magny sa...

vakkert...
leit å høre at du har mistet mormoren din, alltid sorg å miste noen!
også buketten er vakker:O
klemmer til deg!

Anitas hus sa...

Kjære Hulda.

Må jeg få lov til å kondolere. Så sårt å miste noen man er glad i. Selv mistet jeg min farmor i mars og jeg savner henne hver dag.
Selv om de er gamle håper man liksom at de skal leve evig...

Nydelig bukett du hadde laget og ett kjempe koselig dikt.

Mange klemmer fra Anita:O)

Synnøve sa...

Så trist at du har mistet mormoren din Hulda... Du har tydeligvis mange gode minner om henne, det viser det vakre diktet ditt, skjønner godt at hun likte det... :) Og buketten var nydelig, forglemmegei forbinder jeg med min mormor, de vokser i hagen hennes... :) Klem Synnøve

Marie sa...

Å så nydeleg bukett du har laga til mormor Hulda.

Diktet er vakkert også. Dei gode kvardagane som eingong var gjev gode minne.

Eg tenker på deg, det veit du :)

(((klem)))

Lovise sa...

Å, Hulda, det diktet var helt nydelig. Gaffelstripa på lapskausen.....det laget vi også.. Nydelige minner. Det er vondt å miste noen man er glad i, men livet er laget sånn, vi er alle bare til låns. OG 96 ÅR- det er lenge det! Vær lykkelig for alle gode bestemorminner, de er gull verdt.
Klemmer til deg.

borghild sa...

Det var trist å høre at du har mistet mormoren din. Jeg trodde også at min bestemor skulle 'leve evig', og selv om hun ble nesten 90 år, så var sjokket likevel stort da beskjeden kom. Hun døde dagen etter at sønnen min ble født, og jeg synes fortsatt det er trist at hun aldri fikk treffe barna mine.
Skjønner godt at mormoren din likte diktet ditt, det er hverdagssituasjonene en husker best! Nydelige blomster også! Klem B:-)

Liv sa...

Så fin den buketten så ut Hulda. Din mormor var en flott dame, og vi vil savne henne. Skjønner godt at det har vært en lang dag, har tenkt på dere i dag! Håper du tar med deg de gode minnene og gjemmer godt på dem!

Klem Liv

lillemor sa...

Så trist å lese at du har mistet mormoren din. Nydelig bukett du har laget, så omtenksomt av deg å lage en bukett fra hennes egen hage.
Flott dikt du har skrevet, har selv mange gode minner fra lapskausmiddager
til min mormor.
Klem Eivor

Miriam sa...

Hei Hulda.. så trist at du har mistet mormoren din. Men så godt å vite at hun har kommet til et sted som er så mye bedre enn her. Det var en nydelig bukett du hadde laget, og for et vakkert dikt. Gode klemmer fra meg til deg

Mona. sa...

Hei Hulda. Så uendelig trist.....nå renner tårene her hos meg,ikke bare for mormoren din,men også for det vakre diktet....det var bare sååå fint.Og gaffelstripene lagde jeg også,men det har jeg aldri tenkt på,før nå.... Min mormor er også 96 år,så vi er glad for hver dag vi har henne hos oss,vet det kommer til å bli tøfft den dagen hun går bort..hun er den siste av mine besteforeldre,som lever,så det blir rart når mine foreldre blir den gamleste generasjonen.... Med så mange gode minner blir det mye tanker,men det er jo et godt tegn......det er jo en fin ting å savne noen,men likevel så ufattelig vondt. Dere får ta vare på hverandre,det hadde sikkert mormoren din blitt glad for,det er jeg sikker på. Stor klem fra meg :)

silje-sin sa...

Det var veldig trist å lese om mormoren din. Det er vondt å miste besteforeldrene sine. Det var en nydelig bukett du hadde laget, og diktet var flott også! Håper det går bra med deg! I dag skal jeg svare på utfordringen din:) klem fra silje.

Hespe sa...

Hei Hulda!
Så leit å høre om mormoren din! Det er jo spesielt vondt å miste noen som står en så nær. Det er rart å tenke på det der, at uansett hvor gammel en person blir, er man aldri forberedt ...

Nydelig dikt du har skrevet, med herlige minner om din mormor! Blomsterbuketten var fantastisk flott - godt å se litt farve - en kan trenge litt slike "lysglimt" i en sånn stund, og jeg er overbevist om at din mormor ville satt stor pris på den.

Goklem fra Hildegunn

Ida sa...

En fin hyllest til din mormor.
Nydelig bukett.
Tenker på deg.

Lindas Hus.. sa...

Hei Hulda!Nydelig dikt,med mange gode minner.Du var heldig som fikk beholde mormor lenge....
Vakre blomster,fin bukket du har sattn sammen.Det er alltid sår å miste en man har kjær.
Klem fra Linda.

Stine ☆ sa...

Å Hulda, det diktet var helt nydelig! Tårene begynte å trille hos meg. Det er trist å miste noen man er glad i, man tenker lissom at de alltid skal være der.. Men som du skriver så er det godt å vite at vi alle treffes igjen i Himmelen.
Buketten du laget til mormor var skjønn!

Hobbyhuset-Merete sa...

Så trist med mormor di..nydeleg bukett du har laga til henne, og flott dikt!!
Godt å ha gode barndomsminner å tenke tilbake på særleg når ein mister ein av sine kjære..
Ønsker deg ei fin helg, tross alt :o)
((klem))

liven sa...

Nydelig bukett fra din mormors hage!
Trist når de gamle blir borte........
Godt å ha gode minner da!!
Så skjønt dikt.

Ønsker deg alt godt i dagene som kommer:)

mali-mo sa...

Så trist å lese at du har mistet mormoren din Hulda. Skjønner at dere hadde et nært og godt forhold. Buketten du hadde laget til henne var vakker, som en liten sol med forglem-meg-ei'ene i, det passet jo så utrolog godt.

Fikk helt tårer i øynene når jeg leste diktet du hadde laget je, det hadde så mye trygghet og kjærlighet og gode hverdager sammen i seg syns jeg. Takk for at du ville dele det med oss.

Må også få takke deg så mye for gode og oppmuntrende ord før eksamenen min! Er hjemme igjen nå, og det er jammen en lettelse å være ferdig. Klem fra meg.

Guldkant På Livet sa...

Vilken vacker sommarbukett och så fina foton och fint i den trälådan! Trevlig helg! Mari.

Olstad sa...

Så trist du har mistet mormoren din håper det går bra med deg.

Vakker bukkett du hadde lagd. Vakkre ord. Takk for at du delte dette.

micano sa...

Heihei
Jeg kondolerer.
Nydelig bukett og nydelig dikt!

Timotei sa...

Hei Hulda!
Så trist at du har mistet mormoren din. Skjønner at du har mange gode minner fra tiden dere har hatt sammen. Synes diktet var så flott. Så fint at du har klart å sette ord på stundene med middag hos mormor. Fikk meg til å tenke på min egen barndom.
Buketten er nydelig!

Min verden sa...

Det var både trist og hyggelig å lese om mormoren din. Nydelige blomster og nydelig dikt :) Hun ble gammel og hun har forhåpentligvis levd et rikt liv, allikevel er det vondt, trist og tomt når de er borte. Kos deg med hyggelige minner om mormor. Får du hentet noen planter fra hagen hennes kanskje? Jeg hentet pion fra min oldemor, mormor og tantes hage. Alle er døde, men det er hyggelig å ha pionen i hagen som jeg husker fra jeg var liten. Varme tanker fra meg. hanne

Anniche ♥ sa...

Hei vennen

Så trist at du har mistet mormoren din!!!
Må si at det var en helt nydelig bukett du hadde laget til henne - og jeg jeg skjønner veldig godt at hun likte det diktet for det oste av trygghet og varme!!!

klem a

Les cerises bleues sa...

Coucou de France !!!
What a pretty bunch !!!
I like the wooden pannier very much.

Lilla Blanka sa...

Hej Hulda!

Jag har missat lite ser jag, men tiden räcker inte till för mig, jag har inte hunnit blogga så mycket den senaste tiden, förlåt.

Blommorna du visar är såfina och lådan de sitter i är jättefin också!

Kram och ha en fin helg vännen!
Mia

Pia..... sa...

Så vackert..med både blommor och dikt..nu fick du mej att tänka på min mormor..du kommer säkert att bära med dej minnet av din mormor i hjärtat..det gör jag och ibland ploppar det upp lite minnen ..som oftast när det är sommar..jag har skrivit en hel del om min mormor i min blogg under den tid jag bloggat..visat lite minnessaker som jag ärvt osv.. ..PIA

Anna Lisa sa...

Nydelig buketten blei!!
Ønska deg ein fin søndag.
Klem