søndag, mai 18Sommerlig fargeprakt


I dagens innlegg vil jeg vise dere noen av mine vakre blomster, granium. Disse har jeg hatt i 2 år. Jeg setter de mørkt hver senhøst. I månedsskiftet februar-mars tar jeg de opp i lyset, klipper de helt ned og setter de i vinduskarmen. De er blitt nydelige nå, og blomstrer med store klaser. :)


Dere får også se den fine Pay it forward-gaven jeg fikk fra Hildegunn.

De 3 første som legge igjen kommentar under dette innlegget, får tilsendt en pay it forward-gave fra meg. Si fra om du vil være med på dette når du skriver. :)


En lysrød variant stikker hodet opp. :) Denne fargen er en av mine favoritter.
Alle blomstrer med store blomster, det er en fryd å se på. :) Dessverre ble den største av graniumene klippet for lite ned, den er ganske lang nå, men jeg skal støtte den opp med en blomsterpinne, så går det nok bra.

Deilige farger!
Jeg var heldig, og fikk også en hvit til å overvintre.


Blek rosa, en granium som får meg til å tenke på sommerdager da jeg var lita og morfar hadde mange slike, og andre blomster i stuevinduet.
Nydelig!
Her er kortet som fulgte med gaven fra Hildegunn. Syns det var ordentlig fint! En Tilda badedame pynter fint opp. :)

Pakken inneholdt ikke mindre enn tre gaver. :) Disse nydelige gryteklutene som Hildegunn har strikket og tovet. Syns de er skjønne, og så herlige i fargene. Prikker er jo et flott sommerlig mønster. Disse kommer jeg nok ikke til å ha råd til å bruke.

Gryteklutene er knytt sammen med en fin sløyfe, her har Hildegunn også laget et lite kort hvor det står at dette er håndlaget av henne.

Disse to fine, lyseblå lyktene var også i pakken. Se så fine de er til hvitt! Kanskje jeg har de ute i sommer. :)


Jeg ventet og ventet på pakken. Hildegunn hadde fortalt at hun sendte den før pinse. Borghild viste det hun fikk på bloggen sin før pinse. Men, min pakke dukket ikke opp. Til slutt gikk jeg inn på posten og spurte etter den. Da viste det seg at de hadde glemt å sende hentelappen til meg. Pakken hadde ligget på posten siden 8.mai!!

Denne fine såpeesken lå også i pakken. Den inneholder en deilig såpe som Hildegunn selv har laget. Mmm, så god lukt!


Pay it forward går ut på at de 3 første som legger igjen kommentar under dette innlegget får tilsendt en gave fra meg innen 365 dager. :)
Når du har mottatt gaven må du lage et pay it forward - innlegg på din blogg. Du skal også sende 3 gaver til de tre første som kommenterer ditt innlegg. Osv...Ha en fin søndag og ny uke!
43 kommentarer:

Elzie sa...

Vet inte vad jag ger mig in på nu, men kan vara trevligt att försöka *s*. Har gjort det tidigare men då var det andra saker det handlade om.
Vilka otroligt fina pelargoner du har. Mina har inte börjat blomma än och en del fick bli beskurna igår och få nya krukor. Men de kommer säkert snart att blomma. Är en tacksam blomma.
Och vilken gåva!! Så otroligt fint. Förstår om du blev glad för det.
Hoppas du får en bra vecka.
Kram Elzie

Virre sa...

Riktig fin gave du fikk. Hadde nok heller ikke turt å bruke de fine gryteklutene. Du er så flink med blomster altså, jeg prøver vær høst å sette ned planter i kjelleren, men glemmer alltid å ta de opp, så det går jo da ikke så bra med de. Men jeg får vel bare prøve videre, og kanskje en dag husker jeg på de stakkarene. Håper du hadde ei fin 17.mai feiring!
Jeg vil veldig gjerne være med på pay it forward :)

Anonym sa...

Så nydelige blomster du har.
Abonnerer på bloggen din og leser
hver gang det kommer nye innlegg.
Har ingen egen blogg, men kan jeg allikevel få gaven, så vil jeg gjerne det. :)Hilsen fra Kari

Randi sa...

Nydelige blomster du har. Den hvite likte jeg aller best.
Ser ut som om du har grønne fingrer for så vakre blir ikke mine.

Nydelig gave du har fått. Alltid moro med pakker.

Ha en fin dag.

Ella sa...

Så flotte dine pelarmoniumer er.
Vet du navnet på disse her.
Så flott gave du har fått.
Fortsatt fin søndag :)

Lindas Hus.. sa...

Hei Hulda!Det ser ut som vi har samme granium til blomstring.Ha laget mange stiklinger å det var lett.Brukte bare såjord,det gikk som en lek satt de rett i jorda.
Kjøpte Dronning Ingrid den er jo ennå tandrere rosa.Di kan ikke stå ute om natta ennå er for kaldt.Ha en fin uke.Hilsen Linda :))

sol&bolig sa...

Graniumene dine var jo bare heilt flotte. Det der med overvintring har eg ikkje fått til enda, men det har vel noe med at eg glemme de ut. Så eg må nok kjøpa dei ferdige, har ein to/tre stykker hittil, men det blir nok fleire. Eg syns det er ein kjempefin blomst!

Koselig koselig sa...

Jeg også synes den rosafargen er helt flott! Nydelig :)
Håper du hadde en fin 17. mai i går :) Det var kaldt og frossent her hos meg, men vi får håpe på bedre vær neste 17. mai.:)
Ha en fin søndag og ny uke du også :)

Marie sa...

Nydelege bilete som vanleg her hos deg. "Prinsane" er spesielt vakre!

Ha ein fin søndagskveld :)

BeBe`s blogg sa...

Heia Hulda - flotte graniumer du har fått til! Har kjøpt meg et par, men jeg har visst ikke så grønne fingre som deg. Da de første blomstene visna, så kom det ikke nye knopper. Skal man være flinkere til å knipse bort blader, eller gjødsle mer/mindre? Jeg har også tatt stiklinger og satt i vann, de begynner nå og få røtter.

liven sa...

Hei!! Nydeloge granium!! Hva er forskjellen på granium og pelargonium???
Flotte grytekluter. hadde nok bare hatt de til pynt:O)
Ha en fin søndagskveld!!

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Så fine ting du har fått! De gryteklutene er lekre :-)
Håper du har sett mailen min om at kortene har kommet frem? De var kjempefine og jeg gleder meg virkelig til å gi dem bort!
Skal i 40-årslag 14.juni og kunne gjerne tenkt meg et kort til da, men det blir kanskje litt for lite tid? Skjønner det godt i tilfelle. Hvis du har tid, kan jeg gi deg flere opplysninger per mail.

Ønsker deg en fin søndagskveld!
Hilsen Britt :-)

Unik Kollektion sa...

Älskar verkligen utseendet på den utmärkelsen!! Va duktig du är....Gör man den i ett data programm?? Din blogg är verkligen fin och vacker!! Ha en go vecka...kramar Malin

Unik Kollektion sa...

Tack söta du för tipset!! Den är underbar!!...=) kram Malin

Mia sa...

Pelargoniene dine er kjempenydelige, Hulda. Jeg har også overvintret en god del av mine, men det er kun noen få som blomstrer nå. Men jeg regner vel med rikere blomstring etterhvert som været blir varmede igjen (alle mine er ute nå).

Herlige gaver du har fått da. Jeg hadde virkelig sansen for de rosa strikkede gruteklutene med polkadots! Det hadde vært noe å ha, ja!

Heidi sa...

Så vakre graniumer du har Hulda. Herlig!!
Koselig gave du har fått også :O)
Ha en strålende ny uke !!

christinasinteriør sa...

Hmm...så ble jeg nr 17..Nei da! Heldig de 3 første!!
Komme på besøk ja.. Det hadde virkelig vært koselig!
Møre og romsdal/kristiansund!
Velkommen skal du være Hulda!
Ha ei nydelig uke!!
Klem!

Tiril sa...

Nydelige pelagonia, må alltid ha et par krukker med de, men jeg har aldri prøvd å få de opp igjen, men de blir nok kraftigere da.
Koselige grytekluter fra Hildegunn.Nattaklem fra Tiril

Miriam sa...

Nydelige blomster. Blir helt i sommerstemning jeg :) Ønsker deg ei flott uke!

Hespe sa...

Tusen takk for hyggelig 17. mai hilsen :o)

Så koselig at du likte gaven fra meg, og så flotte bilder du har tatt av de da.... Alltid gøy å gi en gave, når de blir mottatt med glede... :o)

Ja, jeg hadde en fin 17. mai, tross det kalde været. Må jo si at jeg trodde ikke mine egne øyner da jeg så ut på morgenen, og det kom SNØ ned fra himmelen.... Men som sagt, man gjør det beste ut av det, og koser seg likevel!

Ønsker deg en flott uke!!

Klem Hildegunn :o)

jeanette.blogspot.com sa...

Så nydelige blomster!:)
Ha en fin mandag!
Jeanette>>>>

Oleiv Lene sa...

Heisann!
Det er så fine blomster du har. Bestemor hadde alltid sånne i vinduet, og mamma har det nå. Nå har jeg også kjøpt meg to stykker, og jobber med å få dem like lubbne og frodige som de. De er hvite, men vurderer å kjøpe i andre farger også, og er helt sikker på å gjøre det etter å ha sett dine:o)
De bildene du har på venstreside i bloggen din er vel fra boken "Naturdagbok fra året 1906. Av en engelsk dame". En utrolig flott bok med fine illustrasjoner og tekster.Min mor kjøpte den for maaange år siden, og jeg fannt den ved en tilfeldighet jeg også:) Det står et nydelig dikt på s.52 i boka; "Maidronningen". Husker jeg leste det på en 17.mai fest når jeg var ca 10 år. Var kjempenervøs... Får nesten tårer i øynene når jeg leser det nå, er jo så fint og billedlig skrevet...
Du får ha en fortreffelig dag:o)

Ida sa...

Gratulerer med fin gave fra Hildegunn.
Den er SKJØNN. :)
Herlige blomster også i fine farger.
Kos deg videre og ha ei fin ny uke.

Butterfly sa...

Så fine gaver du har fått!!
Artig kort - badedamene er skjønne :o)

Godt at pakken din kom frem til slutt - posten er ikke alltid til å stole på, men stort sett så går det bra :o)


Ha en flott dag!!

klem, Yvonne

Magny sa...

nydelige blomster... du er flink som klarer drive dem selv! pelargonia, granium , mormorblomst,- kjært barn har mange navn!
du tar så fine bilder , er alltid så LEKKERT her hos deg~~
har linket deg i innlegget mitt(igjen...)
klemmer til deg~

EVA AGNES sa...

Det är alltid lika roligt att komma in till dig och se vad du har tillverkat.
Det är så fina grejer. Helt i min smak.
Kramar Eva Agnes

LISBETH---<-@ sa...

Blir glad i hjertet av så fine farger på så fine blomster.Gleder deg vel til å sette plantene ut tenker jeg. En fryd for øyet. Nydelige ting du har fått.
Ha en flott dag.
Klem

Anonym sa...

Hei, ser du skriver granium, blomstene heter Pelargonium, granium er feil. Det gamle ordet for planten var geranium. Nydelige blomster er det og en av mine favoritter.

Hulda sa...

anonym: jeg er helt klar over dette med navnene, men siden jeg har sagt granium siden jeg hørte det fra jeg var lita kommer jeg til å fortsette med det. Hvem er du forresten?

Lovise sa...

Heisann.
Jeg er kjempeglad i geranium jeg også. De er fine å se på, og så lukter det så godt når du bryter av blad og blomster!!

Anniche ♥ sa...

Hei Hulda :) Nydelige GRANIUM;)
Jeg har aldri overvintret mine , men men det har kanskje noe med å gjøre at je lett tar livet av de grønne ....!

Flott gave, tilslutt !

Her jobbes det på spreng med den nye nettbutikken ....natt og dag !
Det var så mye problemer med den amle så jeg ble nødt å bytte , men oj , oj det er mye jobb å legge alt inn på nytt !
Men håper at den er klar innen 1,5 uke , i verste fall til 1 juni .

Ha en god uke , klem A

christinasinteriør sa...

Heia! Nydelig granium! Men jeg holder meg til falske...Hihi!
Boken koster 189,-
Klem fra meg!

Marie sa...

Underbara pelargoner och vilken fin gåva du fick!

Ha det bra!
Kram Marie

borghild sa...

Så flotte blomster!! Husker bestemor også hadde mange slike, og så satte hun dem under et bord i gangen om vinteren. Må være gøy å få blomstene til å komme igjen, men kunne nok ikke prøvd selv, for jeg hadde glemt å vanne, og hadde ikke visst når de skulle tas opp, om de skulle skjæres ned eller gjødsles og så videre... Supre gaver fra Hildegunn!!!:-) Ha en fin uke! Klem B:-)

sol&bolig sa...

Takk for navnet på den kvite stauden min, eg har lurt lenge på ka den heitte. Eg visste ikkje at det var du som hadde laga kreativ blogger awarden, den er jo kjempefin. Du er dyktig. Ha ein fin kveld

Anonym sa...

Hei Hulda,det "anonym" skriver er ikke korrekt.Geranium er storkenebb.Granium er det folkelige navnet på Pelargonium.Navneforvirringa oppstod i England der Pelargonium ble kalt geranium og storkenebb ble kalt "hardy geranium".Både Pelargonium og Geranium hører til i Storkenebbfamilien(Geraniaceae).Hilsen tante.

Hulda sa...

Mente at jeg hadde rett, ja. Vi har alltid sagt granium her.

Bente sa...

Hei:)

Så kjempefine bilder!Nydelige blomster!

Det var en utrolig fin gave du fikk,så gøy for deg:)

Ha ei skjønn uke:) Klem fra Bente:)

Ingrid sa...

Kjempefine farger hos deg, Hulda! :) Og de gryteklutene du har fått var jo bare nyyydelige! Prikker er så sommerlig og fint. :)

Ingrid sa...

Hei igjen! Det var ikke i dette nummeret av Yapa jeg hadde skrevet, det var i det forige. Jeg har faktisk sluttet å skrive for dem nå.. har nok med min faste jobb. Desverre ble det ikke reportasje fra bloggen din da...

Mrs. Staggs sa...

Your geraniums are beautiful Hulda. I have always loved the pale pink ones and white ones best.

Thank you very much for your kind words and warm welcome back to blogging.

Best wishes to you!

Kattfot sa...

Vilka vackra pelargoner! Visst är det härligt när det börjar blomma igen. Jag har lite att läsa igen här hos dig efter mitt lilla blogguppehåll. Ska bli trevlig läsning! Ha en fin vecka. Kram

Hobbyhuset-Merete sa...

Fantasisk fine granium du har...flott at ein kan få dei til å bløma år etter år :o)
Gavene du har fått frå Hildegunn var kjempefine!! Dei grytelappane ho lagar er sååå søte :o)