tirsdag, desember 11

I luke 11 er det julekort


I dag er alle julekortene laget ferdig. De er ikke skrevet enda, men halve jobben er gjort når alle ligger på bordet foran meg, ferdiglaget. Jeg tror aldri jeg har kjøpt julekort, har alltid kosa meg og laget kortene jeg skulle sende. Selvom det blir mange, er det artig å stå for hele jobben selv. :)
Ideen til kortene har jeg fått fra Jeanne d'Arc Livings nydelige kolleksjon av kort. Jeg har brukt dette bildet av Josef, Maria og Jesusbarnet. I et bilderedigeringsprogram har jeg laget bildet ovalt. Under har jeg skrevet første vers av "Ei krybba i Betlehem stall". En nydelig julesang. Jeg har også knytt en hyssing i midten av kortet.
I fjor delte jeg litt av innholdet i julkortene med dere, det vil jeg gjøre også i år.
I hvert av kortene vil jeg legge ved et adventsdikt som jeg har skrevet. Diktet rommer det som vi alle forbinder med jula; stemninga, samholdet i familien, kjærligheten vi har til hverandre, ro, forventning. Julens store budskap; Jesu komme til oss, står sentralt i diktet.Lys i adventstida

Det kommer et tegn i fra himmelen ned.
En stjerne som blinker, den kan vi se.
Et under i natten vil skje.

Vi samles rundt bordet, både liten og stor,
sammen skal vi synge i kor;
Til ære for Jesus, vår bror.

Vi tenner lys nå når julen er nær,
det varmer i hjertet å være her
blant alle som vi har kjær.

Lysene tindrer, vi venter spent,
vårt øye er mot krybben vendt,
til Barnet som Gud har oss sendt.

Et nærbilde av teksten på julekortene.
Det var min tur til å åpne pakke i adventskalenderen i dag. Jeg fikk dette nydelige kortet med teksten; "I denne søde juletid.." på. Det skal jeg henge opp i vinduet pappa snekret til meg. Gleder meg til å pynte der til jul. Jeg fikk også disse søte merkelappene. Jeg syns jeg har en flink mann, som vet hva han skal kjøpe til meg. :) :)

Her er dagens adventskort. Litt dårlig lys, jeg kan ta et bedre bilde i morgen.

Ha en fin kveld, og en flott dag i morgen!12 kommentarer:

mimmi sa...

hei hei Hulda.

Så flink du er, utrolig fine julekort. Så moro og få slike hvor det ligger arbeid og omtanke bak. Vakre :)

Og ja, mannen din did good :)

Lovise sa...

Kjempebra Hulda:)

mona sa...

Hei Hulda ! Så vakre julekort,du er altså så kreativ at man blir stum.....skikkelig søte var de ! Og så flink en mann du har,der har du jammen valgt rett.....hihi..! Tror jeg må vise dette til han som sover på sofaen.....kremt..! Gleder meg til å se vinduet du fikk av pappaen din,med julepynt i ;) Ps. Lysestaken trives bare bra her hos meg,han har jo sååå mange venner....fnis.... :) Håper du har fått din. Kos deg :)

Emmeline sa...

Nyydelige julekort Hulda.. Hjemmelagde julekort med egenkomponerte dikt; jeg kjenner INGEN som legger SÅ stor omtanke i sine kort som det du gjør. Det må være helt utrolig å få noe sånt!
Jeg har travle dager: det skal bli godt når onsdagen er over!
Vi blogges:)

Emmeline sa...

Jeg glemte helt å si at de bildene fra 11 desember var hentet fra en eller annen amerikansk butikk. Det var nok ikke bilder fra mine egne gaver desverre;(

elin1976 sa...

Litt kreativitet hver dag fra deg, Hulda. Er så gøy å se hva du finner på av aktiviteter. Her har det gått for det meste i om pakkinge (ogder legger jeg skylsen på deg) og baking.
Pyssleriene har jeg ikke startet på enda. Ha en fin kveld. Masse klemmer fra Elin:O)

Ida sa...

Nydelig - igjen, Hulda.
Skjønne kort.
Fin fin onsdag! :)

posidriv sa...

Kjempefine julekort! :)

Ha ein fin dag du òg!

My little footprints sa...

Hei!
Så mye nydelige kort du har laget! Og det er jo ekstra hyggelig for dem som får det pene kortet i postkassa si1 Jeg hadde iallefall blitt veldig glad! Jeg skriver julebrev hvert år jeg da, synes det er en koselig tradisjon som jeg begynte med for et par år siden, og mest koselig er det når man får så god respons :)
Ønsker deg en fortsatt god adventstid med mye kreativitet og kos!
Klem fra Beth

Flower Power sa...

Så nydelige julekort du har laget Hulda! Du er jammen tålmodig og flittig du:)....tenker mottagerne setter pris på å få så flotte, selvlagede kort. Fint det kortet du fikk i kalenderen også:)
Ha en fin dag:))

Garden Angel sa...

Så flotte kort og nydelig adventsdikt! Så flink du er til å dikte!!!
Du er en sann inspirasjon Hulda;)

Marie sa...

Vilka otroligt vackra julkort och vilken fin dikt, du är så duktig!

Kram Marie