torsdag, oktober 18Litt gammelt og litt nytt


Jeg har lenge tenkt på hvilket motiv som skal være på adventskalenderen min på julaften. Jeg har lett overalt, på nett, i blader, bøker, osv... I går fant jeg ut av det.. Jeg må bare vise fram det nydelige bilde som skal henge på veggen min i juledagene. Det er fra ei gammel bok jeg fikk fra morfar da jeg var lita, han har til og med skrevet navnet mitt i den. Jeg var veldig glad i denne boka, og i går fant søsteren min den igjen.


Litt mer gammelt blir det også i dette innlegget, og litt nytt...

-Ellers så venter jeg spent på gaven fra min hemmelige venn. Jeg ser at mange av dere andre har fått noen lekre presanger, jeg blir mer spent for hver dag som går. :)

Slik ser forsida av boka ut.
Bilder fra Jesu liv for barn. Den har mange nydelige bilder, og fine små fortellinger fra Bibelen.
Forsidebildet er jo også henta fra juleevangeliet.

Hyrdene på marken får besøk av en engleskare.
Her ser dere bildet som absolutt fortjener å pryde 24. desember-kortet

Julaften

"En krybbe var vuggen som ventet ham her,
det lille barn Jesus,
vår Frelser så kjær.."


J
a, slik kan jeg sitte og filosofere en ganske alminnelig dag i oktober. Men, ukene flyr, og snart er det tid for å henge opp kalenderen.Jeg var på Fretex en tur i dag. Der fant jeg ei eske full av gamle, små kakeformer i flere fasonger. Så bra! Jeg skal lage julepynt av noen av disse. Jeg har fått ideen til dette i noen blogger, og har sett det i ulike nettbutikker også. Viser de fram når de er ferdige. Har bare så mange ideer til jul... ;)
(Tror jeg er et verdig medlem av Juleenglene, hihi...)

Så kommer det nye.
Dette opphenget for kort og bilder. Har hengt opp noen kort allerede, men ser fram til å henge gammeldagse julekort her.
Så fint det skal bli!

Her ser dere noen av kortene jeg har hengt opp. Her er litt av hvert. :)
Nei, nå skal jeg finne senga, er så trøtt i kveld.
God natt til dere, og ha en fin morgendag!19 kommentarer:

Krabat sa...

En helt nydelig bok! Og enda skjønnere blir den fordi du har fått den av morfaren din. Hvor har du kjøpt kortopphenget? Superfint!

Virre sa...

Godt å se at det er flere som gleder seg til jul! Førjulstiden er jo nesten ett større høydepunkt enn julen. Nei, jula er virkelig koselig den også :) Håper du får en fin dag i morgen :I

Anniche sa...

De kortholderne er så fine , og supertøffe å bruke som adventskalender også (bare henge pakkene i )
Nydelig bok , med et flott motiv !
Moro du fant den igjen da !!

klem

Mia sa...

Kjempefine bilder i den gamle boken, Hulda! Kortholderen er kjempefin, den også. Men nå skal jeg også finne sengen, er vel sent for meg...

Helene S sa...

Den boka hadde vi hjemme da jeg var liten, så dette gav gode minneer. Må sannelig spørre mamma om hun fortsatt har den.
Kortholderen din var veldig fin.En slik hadde vært noe å ha på kjøkenet til jul

Marie sa...

Den adventskalenderen blir berre heilt fantastisk! Nydeleg bok du har! Mor mi har ei gammal julekrubbe i papp som er i same stilen. Då eg og søstrene mine var små klarte me ikke å halde fingrane frå fatet så ho er litt ribba for hyrdestavar og andre ting... Det Hjulet du heng kort på er også veldig fint!

Ha ei god og kreativ helg :o)

Hulda sa...

krabat: boka er flott, mange fine bilder i den. Kortopphenget har jeg kjøpt på en butikk i byen, merket er Krasilnikoff, du kan nok sikkert finne det. :)

virre: førjulstida er veldig koselig, med alle forberedelsene og forventningene. Men, jula er jo så klart et høydepunkt. :)

anniche: ja, det har du rett i, hadde nok blitt fint å henge små gaver i denne også. :)

mia: takk, ja, det er så fint med slike gamle bøker. Kortholderen har jeg lenge ønsket meg, men ikke orket bestille fra nettet, pga at den er litt tung, blir mye porto på slikt da.

helene: jeg tror denne boka er noe besteforeldrene mine hadde å selge da de drev butikk. Boka er trykket i 1947, jeg fikk den på begynnelsen av -80 tallet.

marie: den julekrybba skulle jeg gjerne ha sett, kanskje du kan ta et bilde av den i jula, hadde vært koselig!

Sarah sa...

Det lyder til at du er godt i gang med juleplanlægningen:O) Godt med lidt inspiration, for jeg er ikke helt nået til at tænke jul endnu.
Bogen er da flot, og det er da endnu bedre at det er noget fra din barndom.
Hav en god dag...

En Doft Av Danmark sa...

Du gör så att man längtar ännu mer till jul nu :o)
Klem fra
Dorthe

Flower Power sa...

Så morsomt å finne igjen den gamle boka! Flott med gamle bilder, og du er så flink til å få noe vakkert ut av dem:)) Jammen er du kreativ...gleder meg til å se hva du har planer om med kakeformene! Du er så flink:)
Ha en fin fredag.

Ida sa...

Skjønn bok med fine bilder Hulda! :)
Så bra at din søster fant den igjen.
Det strømmer vel på med gode barndomsminner når du blar i den.
Kortholderen er fin også.
Ett godt tips til alle julekortene.
Kom nesten i julestemning her jeg.... ;) Hehe.
Ønsker deg en fin fin fredag.
Kos deg videre.
God fredagsklem fra meg.

WhiteVintageDreams sa...

Tack goa du :)!!! Å vad mycket inspiration du ger. Dina kakformar är mycket finare än de jag gjorde mitt julpynt av :)!!! Det kommer att bli fint.
Kram

Tilonino sa...

Takk for koselig kommentar i bloggen min. Det opphenget for kort likte jeg. Blir sikkert nydelig med alle julekortet i. Ha en fin helg.

Annettenett sa...

Gurimalla, så fint det opphenget til kort var!! Og bildene fra boka...og kakeformene...gleder meg til å se hva du får til ut av de, blir helt sikkert bra!!!
God helg:)

elisabethj sa...

hei kjære Hulda! Du er til inspirasjon du-med bloggen din og alle de gode ideene og kreative tankene! Ønsker deg en deeeeeiiilig fredag og helg:)

Stor fredagsklem

minerva.jor sa...

Et vakkert innlegg!
jeg lurer på hvor du har kjøpt sirklen til julekort?
Ha en fin helg:)

Anemone sa...

Det var et vakkert og nostalgisk innlegg til ettertanke.

Den boka må du virkelig ta godt vare på. Et minne for livet, skikkelig verdifullt for deg i alle fall.

Og vet du, det øverste bilde henger som altertavle i kirka vår, noe lignende helt sikkert. Sett på det mang en gang.

Ellers kom jeg akkurat til å tenke på at du kunne søkt på altertavler på Google, der er sikkert mange fine motiver til kort å hente. Eller du... hva med alle de fine religiøse englebildene på bloggen til Tonje. Hun har jo alltid et slikt bilde med hver gang hun lager et t innlegg. Spør henne hvor hun henter dem fra...
Bare en tanke og en idee...

God fredag kveld til deg.

Emmeline sa...

Du verden hvor du koser deg med jul i oktober Hulda! Så gøy når du virkelig har glede av å planlegge og nyte forberedelsene så lenge på forhånd. Regner med at ingen ting blir gjennomført i siste liten hos deg...;0) Jeg har vært borte noen dager, men da jeg kom igjen hadde jeg fått en koselig gave fra min hemmelige venn. Ser at du venter enda, forhåpentligvis er vel pakken rett rundt hjørnet? Skal bli gøy å se hva du får iallefall!
Ønsker deg en fin helg, takk for titten på den skjønne boken din. Kos deg med forberedelser!

Guldkant På Livet sa...

Hej Hulda, å så mycket nytt och vackert du visar, vilken fin gammal jesusbok, vackra bilder! Och såna kakformar köpte jag häromdagen med, både avlånga och hjärtforamde, jättesnyggt! Ha en trevlig helg! Mari.