søndag, oktober 14Fra det gamle albumet


I formiddag var jeg hjemme hos foreldrene mine en tur. Mamma hadde satt fram et gammelt bilde i en nydelig ramme, og mormors gamle album. Nostalgi på sitt beste. Jeg var ikke i tvil; dette må få komme på bloggen. :)
Du kan klikke på bildene for å se de i større format.
Den vakre rammen har min morfar laget. På bildet er min mormors onkel med familie. Jeg har alltid vært begeistret for denne rammen og for det gamle albumet. Det er noe eget over det. Som et sus fra en svunnen tid.
På det første bladet i albumet står det et årstall, 1910, det er snart 100 år gammelt.
Her ses noen detaljer fra rammen. Denne er nok ganske sikkert saget ut for hånd. På den tida da denne ble laget var det populært med ting i denne stilen. Bl.a lysekroner ble saget ut slik. Morfaren min har laget en slik lysekrone, og jeg har funnet en tilsvarende på loftet her som vi leier. Den henger i stua nå.
Stolen, som ses i bakgrunnen har min oldefar laget. Jeg syns den er så fin. :)
Her kan dere se hele rammen. Nydelig håndverk!
Albumet bærer preg av at mange fingre har bladd i det. De tykke sidene er litt slitte, jeg syns det er fint. Utenpå albumet er det et rødt stoff, det er enten fløyel eller plysj.
Inni er det mange gamle fotografier av slektningene mine. Helt fra jeg var ganske lita har jeg likt å se på disse bildene, de forteller mye om tider som har vært.
Så fine folk var når de ble fotografert. Her er de nok kledd opp i finstasen.


Vi har hatt ei fin helg. Har akkurat gjort klar hemmelig venn gaven, i morgen sendes den avsted.
Ha ei fin uke, alle sammen!
Takk for koselige tilbakemeldinger! :)


33 kommentarer:

Sarah sa...

Jamen det må jeg sige var vældig fint. I er heldige at have sådan et album i familien. Det oser af historie.
rammen er flot. sådan noget laves ikke mere...
Hav en dejlig uge.

Anonym sa...

Åh, så vackra bilder du visar.

Vilket gammalt fotoalbum du har med många gamla foton. Sådana foton ligger det mycket historia bakom och det är alltid roligt och intressant. Och tänk att det är snart 100 år gammalt !

Kram Kram
Carina

moderncountry sa...

Ååå, så flotte bilder!! Dette var virkelig et sus fra fortiden ja. Helt nydelig ramme og herlig album. Den fargen er så varm og go. Artig med et dukk i fortiden, mange historier som får tankene til å vandre. Nydelig post Hulda!

Ellie sa...

Her ligger kreativitet og fingernemhet i genene, forstår jeg. Nydelig var både ramme og stol! Flott album, også. Det ligner veldig på det gamle jeg har etter min bestefars tante. Har vist det på bloggen tidligere. Synes det er så koselig med slike gamle ting, spesielt med gamle bilder. Flotte minner å ha som er vel verdt å ta godt vare på! Ha en fin søndagskveld!

moderncountry sa...

joda, sånn gjør du steg for steg:
1. gå til Settings
2.klikk på comments
3. rull nedover til du finner overskriften "comment form message". Der har du vinduet, og så kan du skrive en liten hilsen til dine besøkende :)
Ha en hyggelig kveld!

Marie sa...

Nydelege bilete. Eit sånt album har mi mor også med bilete frå far min si slekt. Her hos oss var det så mange fine ting før, men då me gjorde huset om til generasjonsbustad var det så mykje som me ikkje hadde plass til. Far fekk då den lyse ideen at me kunne gje "det gamle" til bygdemuseet. Mannen min som var me i museumskommiteen då syntest dette var ein strålande ide. Eg har først då eg blei nokre år eldre sett den store verdien i desse tinga, og nå er dei "tapt". Eg får iallefall vere glad at det ikkje blei kasta.
Det går ikkje an å gå rundt å angre nå, eg gjorde det av heilt fri vilje der og då. Då hadde eg berre lyst på nye ting.

Ha ei fin og produktiv veke :o)

Lykke sa...

Så gøy å ha slike gamle, nydelige ting. Spesielt album og bilder som er så fulle av minner.
Ha ei flott uke, Hulda:)

Hulda sa...

sarah: ja, vi er glade for disse tingene, de er verdifulle.

carina: takk! Ja, er mye historie å finne i slike gamle album. Rart å tenke på at det snart er 100 år gammelt.

aina: så koselig at du likte dette innlegget så godt!

ellie: ja, er nok endel arv, det tror jeg nok. :) Det er veldig koselig å ha ting som nære slektninger har laget. Det har stor verdi for oss.

aina: takk skal du ha! Det må jeg prøve.

marie: takk! Så synd at det gamle i din familie kom på museum. Håper dere har litt igjen da.

lykke: takk! ja, det er fint å ha slike ting i familien.

Beathe sa...

For et herlig album, elsker slike gamle bilder, så heldig du er at de er blitt tatt vare på!
Rammen var kjempefin,vakre stmeningsfulle bilder Hulda:)
nydelig håndverk!
Ønsker deg en fin uke:)

WhiteVintageDreams sa...

Vad fint :)! Jag tycker att gamla foton är som små skatter ;).
Kram

Krabat sa...

Så flott og spennende innlegg! Har alltid likt å se på gamle bilder selv. Hva skjuler seg bak de alvorlige ansiktene? Ja, tenk hvor mange livshistorier det finnes! Jeg ble forelsket i den gamle stolen din med en gang. Er det mange? Har du den/dem på kjøkkenet? Nydelig ramme! Ha en fin, fin uke!

Tonje sa...

åh...så flotte ting! Så morsomt det må være å kunne eie slike nydelige ting som er lagd og fikset av generasjoner før deg. Det albumet var nydelig!!

Timotei sa...

Å, jeg er så glad i gamle fotografier! Virkelig noen skatter dette, både rammen og fotoalbumet. Jeg har faktisk også et slikt album som jeg har arvet etter min oldemor. Det er nesten maken til ditt, bare at mitt har blå fløyel og foran er det et ornament eller noe sånt av sølv.

Berit sa...

Kjekt å se at andre også liker gamle ting. Arvet et slikt album etter svigermor, og hender jeg tar det med meg når jeg skal på besøk til slekt for å få vite hvem de er de som er avbildet.
Flott ramme, og jeg har som en slags liten hylle, i lignede mønster. De var flike før, når en tenker på hva de hadde av verktøy..

Sublim Design sa...

Vad vacker ramen och bilden är, trevligt för dig att ni har spara äkta gamla foton:)
/S

Ida sa...

Ett nydelig album! :)
Ett virkelig familie klenodium.
Fylt av bilder med betydning og røtter.
Rammen er også flott.
Du kommer virkelig fra en kreativ familie.
Skjønner hvor du har det fra. :)
Ønsker deg en fin kveld
og ei god uke.
Klem fra Ida.

hummmlan sa...

Jag håller med om att ramen är jättefin!

Anemone sa...

Helt utrolig, men også litt kjent. Min mor har også en slik album, nesten helt maken, som hun igjen har arvet av sin mor.

Satt akkurat og tenkte på hvor mye jobb og penger i bilder før i tiden. Undelig i grunn når det sikkert ikke var så "fett", hadde sikkert andre ting å bruke pånger på, men fotografering, DET var liskom ganske så utbredt, ikke sant?

GundaM sa...

Også jeg har nettopp lagt ut gamle bilder ikveld men ikke så gamle som dine da ;-)

Artig med minner fra røttene,og flott ramme !

Petra sa...

Åh visst är det väl bara för roligt med gamla fotografier! Vilken underbar ram! Måste kika runt lite mer på din blogg! Ha det gott! Kram Petra

Line sa...

for noen herlige skatter du viser frem her! Ha en fin uke :)

silje sa...

Hei:) tusen takk for koselig kommentar på bloggen min! Jeg har faktisk vært innom en stund på din blogg,så nå kan vi besøke hverandre:) Jeg har så lyst til å bli medlem av "juleenglene",men så klarer jeg ikke å legge til bildet på bloggen min.. Kan du forklare meg hvordan jeg gjør det,hvis det ikke er for mye bry? Ha en fin kveld:) klem fra silje

mona sa...

Heisann ! Så mange fine bilder din mamma har !!! Hadde de vært mine,hadde albumet ligget fremme hele tiden,oppslått...nydelig ! Og den rammen.....virkelig søt,og tenk så mye jobb....tror jammen jeg må lete i bestefars hus,etter noe lignende...tror jeg har sett noe,nemlig :) Du kan jo bruke disse til mye,så kreativ som du er !!!!! Ha en fortsatt fin uke,Hulda.

Lovise sa...

Hei igjen.
Du minner meg om da jeg var lita og satt i mormors stue. Der hadde de en gammel album med veldig tykke blad. Den pleide vi ungene å kikke i inne i lillestua mens de voksne drakk kaffe.
Tror jrg har noen av de bildene som min bror har skannet da han skulle lage slektsbok.
Koselig.

Veronica sa...

Hej Hulda!
Visst är det underbart med gamla foton och album!! jag älskar också sådant som är från en svunnen tid...albumet var otroligt vackert!! Jag har också varit hemma hos min mamma och hittat fotografier som jag sedan har scannat in i datorn! ha en go dag & tack för dina kommentarer på min blogg! Kram Veronica.

Annettenett sa...

Vakker ramme og fotoalbum, elsker gamle fotoalbum, det der var skikkelig nostalgisk og sjarmerende!

Marie sa...

Visst är det roligt med gamla foton och album! Kommer ihåg att jag som liten alltid ville titta i gamla fotoalbum när jag var hos min mormor och morfar, tyckte det var så spännande att höra om människorna på bilderna.

Kram Marie

Mita sa...

Virkelig nydelig... rammen er vakker - det er jo veldig koselig å sitte å se i gamle album, ved fotografering var de jo kledd i sine flotteste klær...
Heldig du som har slikke skatter...

Ha en flott kveld...

Helene-Årets gleder sa...

Så flotte album og ramme!Du er virkelig heldig som har fått arve slike skatter.

:-) Helene

Hulda sa...

Takk til alle sammen! Må bare si en ting: jeg har ikke arvet dette, det er i familien, men alle kan jo nyte godt av det. :) Stolen på bildet er mammas, bildene er tatt hos foreldrene mine.

Hobbyhuset-Merete sa...

Flott ramme og fantastisk flott album!! kjekt når slikt vert teke vare på og generasjon etter generasjon får kikke i det..og dessuten er det fint å ha liggjande framme som pynt og ;o) ha ein super tirsdagskveld!

Guldkant På Livet sa...

Vilka vackra bilder och gamla foton du visar!! Snygg ram och unik och en sån fin spegel! Mari.

brudeblogg sa...

Du har så mange nydelige gamle fotografier :)