lørdag, mai 5

Kasse fra House Doctor - eller. . . ?I dag har jeg endelig fått den fine House Doctor kassen min, som jeg lenge har ønska meg. .
-Neida, nå tuller jeg! :) Denne kassen kommer fra pappas snekkerbu i Kilbotn. Er den ikke flott? :) Pappa har laget den av en gammel kasse som jeg har vist tidligere på bloggen. Det var planen at den skulle forvandles til noe fint. :)


Vi har holdt på i hagen i flere timer i dag, det har gitt resultater. Vi har bl.a ordna på øversiden av huset, der er det bergterreng. Der er et gammelt steinbord og andre ting som jeg skal gjøre bruk av i sommer. Skal sette en gammel stol opp dit, blomster og litt av hvert. Tror det kan bli koselig. Vi har fått fram gamle steinheller, de skal vi spyle med høytrykkspyleren slik at de blir fine. Viser bilder derfra senere i sommer.Det er skrift på bordene kassen er laga av. Det gjorde det jo skikkelig stilig! Jeg har satt noen krysantemum og stemor i den for å slippe å ha den tom på bildet. Planen er å ha to lyserøde rosentrær i store sinkkrukker eller terrakottakrukker i kassen. Det tror jeg blir fint.
Her er den ene kortsiden. Her er det skrift. Jeg tror kassen er fra Holland. Og det kan også se ut som det har vært egg i den.
På andre siden er det også noen bokstaver. Jeg skal olje kassen med flere strøk for at den skal tåle å stå ute.
Det har blitt endel småplanting i dag. Her er en krysantemum.
Slik ser det ut på plantebordet for øyeblikket. Jeg har ikke fått tatt fram et bord jeg bruker å ha blomster på ute, heller ikke et annet plantebord som skal stå nede i hagen. Det jeg har planta i måtte jeg bare plassere oppe på terrassen foreløpig. Men, nå skal jeg ikke plante mer før jeg starter igjen i begynnelsen av juni. Da kommer mine planter ut, og jeg har fått ut de andre blomsterbordene.
På hylla ser det sånn ut nå. Den ovale sinkkrukka skal stå et annet sted når jeg får opp de andre bordene. Tror nok det skal stå på det store hvite som skal stå nede i hagen. Jeg tenkte å ha bare krukker på hylla her.
Jeg har satt krysantemum i sinkspann i den hvite emaljekassen. Jeg kommer ikke til å plante i denne, men sette krukker i den. Jeg kan jo f.eks komme til å bruke denne når jeg skal røske ugress i sommer. Eller legge avskårne blomster i, som jeg tar inn fra hage eller eng.

Sånn ser det ut på plantebordet i dag. :)

Nå skal jeg snart lage pizza. Vi skal ha en ny type i dag, det blir spennende. :)
Ha en fin lørdag!25 kommentarer:

JULIEK sa...

Så utrolig fin den kasse var. Finere en de du får kjøpt altså. Kjempestilig at det var så mye tekst på. Jeg har ikke fått opp mitt plantebord enda, må få mannen i arbeid snart tror jeg. Skal jo begynne med masse planting snart. Ha en flott kveld. Idag har været vært noe bedre og det er godt : = )

Anonym sa...

mamman til hvit stil: Hei Hulda!
Så fine potter du har fått, koselig
blir det. I dag var jeg på Loppis
på Virak hos saniteten. Du vet 3 mil sør for Narvik. Gamle saker:
kaffe kanne og sukkersett i halvsølv. Mange gamle fat fra Figgjo.Et nydelig jesus bilde m fadervår (over 100 år gml).Det misset jeg.
Lykke til m haven!

n o r d i n g å r d e n sa...

Pizza, va gott det lät...
Vilken helt underbar trälåda du fick av din pappa!! Påminde ju om House doctors, precis! Jättefin, vilken lycka!! Du har det så fint på ditt blomsterbord/planteringsbord, jag ska visa min snart också, bara jag får ordning på den nya datorn!

Jag har gått in på en sjuk dator nu, jag kunde inte skriva å ,ä,ö nyss men det går tydligen bara jag inte är inloggad, märkligt... jag får blogga mera nästa vecka, då återkommer jag! Ha en fortsatt bra helg önskar Mari.

Anonym sa...

Den kassen ble jo sååå fin Hulda!!! Kjempeartig at dere kunne bruke en sånn gammel sak med all den skriften på! Og så ble den jo noe helt for seg selv som ingen andre har helt maken til! Kjempebra! Sånt liker jeg! ;0)

Anonym sa...

Kjempeflott kasse dere har fått til. Har planer om å ta meg en tur ut i garasjen å prøve meg med hammer og sag.
Om det blir velykket kommer det bilder i bloggen.

Kattfot sa...

Så fint planteringsbord du har, och trälådan var ju helt underbar. Så fin att ha blommor i. Tevlig helg och hoppas pizzan smakade gott!

Mia sa...

Nei og nei, så fin kassen ble da. Og så flink din far er også! Hadde jeg ikke visst bedre så ville jeg trodd at kassen var fra... nettopp... House Doctor eller noe i den duren. Så morsomt å få det til på egen hånd. Koselig har du også gjort det på terrassen din med plantebordet, emaljekurven, og det hele. Jeg har forrseten vært på Felleskjøpet igjen og sikret meg den største vannkannen også. Synes det ville vært synd å la den bli igjen...

Hulda sa...

julie: ja, kassen er bare super! :) gleder meg til til han har ferdig hylle og bord til meg også.:) ja, du får sette mannen i arbeid, du må jo få opp plantebordet!

mamman til hvit stil: heisann! Artig at du stakk innom her. Jeg var ikke klar over at dere var fra Narvik. Høres ut som et supert loppemarked du har vært på!!
Synd du misset det bildet..

mari: ja, pizzaen ble veldig god, laget en annen, selvkomponert type i dag, mmm, nam nam! :)

Ja, den kassen er bare så fin. :) Jeg er veldig glad for den!
Håper datan din blir frisk igjen snart!

huset i hagen: ja, det er skikkelig artig å ha noe som er unikt. :) jeg fant kassen, og så all den gamle skrifta, da tenkte jeg straks på å lage en slik kasse som denne. Den ble virkelig vellykka. Har ikke helt bestemt meg for plassering enda, men det finner jeg ut i sommer.

anka: blir spennende å se hva det blir til i garasjen hos deg. :)

kattfot: ja, det er fint med slike bord ute, har et til, men det har jeg ikke fått satt ut enda. Men, skal ta det i løpet av neste uke, kanskje. Pizzaen var veldig god. :)

mia: takk skal du ha:) ja, vi ble veldig fornøyde med kassen. :) Det blir en fryd å ha den i hagen. Jeg så også på vannekannene hos FK, men kjøpte ikke, har et par stykker, så tenkte det fikk greie seg. ;)

FO - 2 sa...

Kjempefin kasse! (:

Lekkert!

God natt og ha en fortyllende søndag. (:

elin1976 sa...

Så flink snekkerfar! Kassen var utrolig flott. Den er jo akkurat slik man må betale flere hundre for i butikken. Kosleig når man kan resirkulere gamle ting og få noe så flott. Ha en fin søndag:O)

Anonym sa...

kjempetøff kasse!!!
Likte også godt plantebordet ditt og alle de herlige blomstene!
Ha en super søndag

Blommiga Karin sa...

Du har så sött och fint på ditt planteringsbord.Fina krukor och trälådan är super..../Karin

Anne Grethe sa...

Wow - for en utrolig koselig hagekrok! Kjempesøte bilder, og så den flotte kassen. Fikk lyst til å bare løpe ut og ordne i hagen :)!

Line sa...

Kassen ble kjempestilig! Så koselig du har det på planteplassen din :) Jeg ønsker meg et slikt plantebord jeg også!
Ha en fin søndag

Sigurd Olav Silset sa...

Så fint du har fått det på verandaen! tror jeg også må på jakt etter slike kasser. Mener jeg har sett svigerfar har noe lignende i verkstedet....
Likte godt hylla di også!

Anonym sa...

The flower boxes are great, you would pay a fortune for those boxes here in England, very collectible.
Your whole deck is looking really pretty and just the place you would want to sit out on a warm sunny day!
Jane

Hulda sa...

ida: takk! Ha en fin dag du også.

elin: ja, det er utrolig artig, den ble veldig fin, det syns jeg også.

beathe: takk skal du ha, det var koselig :) Kommer mange flere blomster etterhvert. :)

karin: tusen takk skal du ha. Det er jo så koselig å holde på ute.

milly: heisann, så artig at du likte denne delen av hagen vår, vi hadde det ikke slik i fjor, er artig å forandre ute også.

line: takk for det. :) ja, herlig med slike bord i hagen. :)

torill: da får du ta deg en tur til svigerfaren din og kikke, kanskje han kan lage noe lignende til deg. :)

jane: thank you, yes it is pretty outside at the terrace when the sun shines and we could enjoy it, and look at the flowers. :)

Anonym sa...

Kjempefin kasse, nei hvorfor betale i dyre dommer når man har hendige snekkere til hånds? Kjempefin!
Flott på plantebordet ditt også :) Her hos oss sitter vi på bakken eller står inne i boden, vi har ikke plass til plantebord. Men det jeg ønsker jeg hadde hatt plass til var drivhus så at jeg kunne dyrke masse grønnsaker sjøl, det hadde vært noe.
Ha en fin søndagskveld!

Ellie sa...

Hei Hulda! Nå var det koselig å komme innom bloggen din igjen! Håper og tror at jeg nå har fått litt mere energi, slik at jeg er igang med bloggingen igjen selv også. Den kassa var jo så stilig, og så hyggelige utebilder du hadde! Deilig at våren er her! Ha en god kveld!

Anita sa...

Hulda, that wooden box really looks great. Did you order it from House Doctor? I recently had a look at their catalouge on the net and must admit that they really sell wonderful things.

I was very very happy last year to find a old wooden box at the old shed of my grandparents house. And how it's mine, a real family treasure!

Happy gardening!

Anonym sa...

Hva skal du med HD når du har en så flink pappa, kjempe stilig kasse, den misunner jeg deg! Ingen som har make heller, du får skryte til far din!

Petunia sa...

Så fin blogg du har. Skikkelig romantisk!

Interiørhuset sa...

så koslig dere har fått det på verandaen=) Den kassen ble jo kjempe flott,morsomt at den er "selvlaget" av pappaen din. Håper du får en fin uke

Hulda sa...

koselig: ja, det er flott å ha plass til diverse ting ute i hagen. Jeg er veldig glad for kassen. :)

ellie: så godt å høre fra deg igjen! Koselig var det! :) Jeg så at du har vært på ferie i Frankrike, det må jo ha vært herlig!

anita: the wooden box is from my dad, he made it for me. :) I found an old box in the garden, and come up with the idea of making this flower box. It looks a lot of the house doctors. :)

karna: takk, ja skal fortelle han hva du har skrevet til meg. :) jeg er veldig glad for den, og det er jo artig å kunne gjøre sånt selv også.

petunia: tusen takk! :) så koselig at du syns det!

tonje: takk skal du ha:) jeg syns også den er så fin!

Anna Lisa sa...

Så mykje flott du har på sida di.Eg blir heilt matt av å se alt sammen. Riktig koselig ja. Ha en trivelig kveld og fin dag imorgå. Klem