tirsdag, april 3

~ En flik av sommer ~
Dette bilde av Pelargonia-jentene har jeg henta fra Elsa Beskows skjønne bok; Blomsterfesten. Den boka fascinerte meg alltid da jeg var lita. Heldigvis fikk jeg tak i den for noen år siden, nå har jeg ei stor samling av Elsa Beskows fantastiske billedbøker.
"En flik av sommer" har jeg kalt innlegget i dag. Jeg måtte bare vise dere de flotte emaljebaljene jeg har kjøpt på Jysk. I den store ser dere to av putene jeg har på hagestolene. Jeg sydde de i fjor sommer. En stor ildtopp pryder den minste av baljene. Den fine kanna kjøpte jeg i fjor, og baljene matcher jo den perfekt. :)

Jeg hadde lyst til å style litt ekstra for å vise fram disse. Artig å legge litt i bildene, syns jeg, når jeg har tid til det. Disse baljene skal bli fine med blomster i til sommeren. Eller kanskje den største får lov til å oppbevare putene våre når de ikke er i bruk. Jeg visste ikke om at Jysk solgte disse flotte baljene, men da jeg her en dag var inne på Kathrins blogg så jeg at hun hadde funnet de der, og da var jeg ikke sen om å få tak i de jeg også. De kosta 59 og 79 kr, det er billig for så store baljer. Likte veldig godt den fine, bølgete kanten, og hullborden.

På hagesenteret fikk jeg tak i noen påskefargede ranukler. Jeg syns de er så nydelige! Jeg kjøpte bare to grener, og det kosta 50 kr, så det hadde blitt en liten formue med en stor bukett. Jeg har sett at mange av dere har bilder av disse fine blomstene, i alle mulige slags farger. Får dere kjøpt de billigere enn her? Tror de er ganske dyre på snittblomster her, iallefall på denne tida av året. Blomstene får stå i den fine muggen som jeg fikk til bursdagen.
Til sommeren skal den få en stor villblomsterbukett! :) Saft og vann vil jeg også bruke den til. De vårlige figurene er kjøpt inn til påske. :)
Et nærbilde av de skjønne ranuklene. :)
Det er jo ingen hemmelighet at jeg er veldig svak for granium. Nå holder jeg på å lage en duk med mange geranium på. Denne ideen fikk jeg fra det siste nummeret av Drömhem og Trädgård. Dere husker sikkert en reportasje med ei dame som hadde en hel vinterhage full av granium. På bordet der, lå det en duk som var brodert etter mønster fra Elsa Beskows bok; Sagan om den lilla lilla Gumman. Dessverre, var den boka en av de få jeg ikke hadde. Så jeg gikk gjennom bøkene hennes og fant likevel et graniumbilde jeg kunne bruke. Jeg har forstørret det noen steder, og forminsket andre steder, for å få variasjon.

Her er en som er ferdig.
Men, det er mer.. Mellom graniumene holder jeg på å brodere min egen lille tekst; I mitt vindu står en granium og lover sommer. . .

Duken blir ca 90x90 cm. Jeg har en sirkel midt på, inne i den broderer jeg blomstene. Vanskelig å få fram dette ordentlig siden det foreløpig er mest blyantstreker her. Men, når jeg får sydd mer kommer jeg tilbake med flere utfyllende bilder. :)
Nå skal jeg se litt på tv, og brodere. :)


24 kommentarer:

Guldkant På Livet sa...

Du är verkligen duktig och kreativ, så veckert det blir med de geranium/pealrgonerna på duken! Gammeldags och romantiskt! Den är så fin dín kanna där, den blir härlig att sätta blommor i till sommaren!

Ja visst är Ranunkel en sån fin blomma! Lika vacker som en ros men betydligt skörare stjälkar...Tänk va man kan göra fynd numera på Rusta & JYsk.., jättefina emailjkrukor! Sån fin Elsa Beskowbild förresten, kan jag få kopiera den? Mari.

Hulda sa...

mari: ja, jeg tror det kommer til å bli en fin duk, det tar jo litt tid å brodere den, men det er jo artig å holde på med det. Ja, ranukler minner jo om roser, men stilken er jo ganske skjør, som du sier. Ja, du kan godt kopiere Elsa Beskow bilde. :)

karin a sa...

Vilken söt duk du broderar! Vad är det för någon sömn du använder? Jag har inte läst senaste nummret av Drömhem och trädgård men blir sugen på att läsa det nu. :)

Jag gillar också ranunkel och brukar köpa någon enstaka varje vecka. Här kostar de 15 kr styck men jag har sett att man kan köpa dem buntvis för lite under hundralappen, men jag antar att priserna är ganska olika i Sverige och Norge!?

Härligt med fynd, inte visste jag att de har så fina saker på Jysk...

Kathrin sa...

Hei Hulda. Jeg blir litt smigret når du linker til meg i innlegget ditt =0)! Tror duken din kommer til å bli nydelig. Samler også på Elsa Beskow bøker =)De er så skjønne, syns spesielt godt om Puttes eventyr i blåbærskogen. Masse fine bilder/motiv i den. Er det ikke hun som har laget bøkene om tante grønn, tante brun og tante fiolett? Elsket å se det på tv da jeg var lita. Har ikke kjøpt noen av de bøkene enda, men det kommer nok... Ranunkler.... nydelige blomster. Jeg har oppdaget at jeg får tak i billige ranunkler hos Mester Grønn. 40,- for en bunt med 10stk. ensfarget. I dag fikk jeg 25-30 i fargemix for 100,- Det er veldig billig!!! Jeg er blomsterdekoratør, så jeg kjenner til prisene i faghandel. De koster 20-25 pr stk. Det var tilfeldig at jeg oppdaget hvor billig ranunkler er hos Mester Grønn, men jeg er glad jeg oppdaget det. Jeg hadde neppe fått de så billige om jeg skulle handle engros engang! Svaret på hvorfor Mester Grønn kan selge dem så billig, må derfor ligge i at de kjøper inn stort, stor kjede.

hummmlan sa...

Jag gillar också Elsa Beskow! Duken kommer nog att bli jättefin!

Marita sa...

Duken kommer att bli så vacker.Väntar med spännin påatt se den klar.
Glad Påsk!!

claire sa...

que c'est beau! les lutins j'adore!!

Mor Grethe sa...

Gleder meg til å se duken ferdig. Lykke til med broderinga :o)Baljene var kjempefine....

JULIE K sa...

Så koselige bilder det var fra deg idag da. De zinkbaljene var virkelig fine : )

mona sa...

Heisann ! Så artig en duk du syr på,den blir kjempesøt ! Har så lyst å prøve meg på noe lignende,men motet svikter.....har ikke så veldig mye erfaring med brodering. Tror kansje jeg må investere i en bok om emnet,først ...ellers ser jeg at du også har vært på JYSK,tror jammen det er mange av oss bloggere som har falt for disse emalje-kurvene ! Og søte er de !! Kos deg i påsken da :)

For the love of country sa...

Ranukler är så himla fina! Härligt med sommarförberedelser som du håller på med! :)

monique sa...

What a beautiful embroidey you made!
Love the spring flowers.

Gita sa...

Vad du är duktig! Duken ser ut att bli jättefin och vilken bra idé att plocka mönster och inspiration ur barnböcker. Tack för det tipset!

Mor Grethe sa...

Hei. Ny dag og litt mere positiv. Har snakket med en fagmann, og han kunne berolige meg med at det nok ville gå bra med bildene mine. Men...jeg krysser fortsatt alt jeg kan krysse, tør ikke annet :o)

Tussilago sa...

Du er så fantastisk kreativ..og produktiv Hulda!! Og ikke minst er du flink til å se store gleder i alle små ting! Det er en stor gave å eie en slik egenskap!! Og...ikke minst er du flink til å dele alt dette med oss her inne i bloggen din!! Takk for det! Jeg er faktisk for det meste i kjempegodt humør...kanskje altfor positiv;) men jeg blir i enda bedre humør av å titte her inne hos deg...lese det du skriver..og blir grepet av virketrang;))
Ønsker deg en fin onsdag i snøværet;) Her i Vesterålen er det ikke så bra vær nå...alle varianter på en gang...snø,regn,sludd,vind,storm...

anniche sa...

Ranukler er nyyyydelige blomster.
Jeg pleier som Kathrin å kjøpe mine hos Mester Grønn. Og det er vel så billig akkurat fordi de er en stor kjede og kan ta inn store partier.

Duken din blir vårlig og flott!
Det er det her i dag også;=) 17 varmegrader i skyggen, deilig!

Emaljekrukkene var flotte, og veeeldig billig! Artig.

Ønsker deg en strålende påske, og får håpe stemmen kommer seg.

Klem

Tussilago sa...

PS. det hadde vært fantastisk å se noen bilder fra disse flotte Beskow bøkene du nevner...Jeg har jo sett bøker av henne...men husker ikke så mange...

Hulda sa...

karin: jeg bruker plattsøm og stilkesting på det jeg syr. Noen sting er nok mer fri fantasi også. Koselig at du likte det!

kathrin: ja, måtte jo si at jeg hadde sett bilder av de baljene hos deg. :) :) Skulle gjerne ha hatt Plantasjen eller Mester Grønn her, men vi har ikke de kjedene.

hummmlan: Ja, Elsa Beskows bøker og bilder er så fine. :)

marita: hei, artig å lese et nytt navn her inne. Har du blogg selv? Koselig at du liker duken.

claire: thank you!

mor grethe: takk! Ja, likte baljene veldig godt. Akkurat min stil. :) håper dere finner bildene deres, trist å miste så mye fra flere år.

julie: koselig at du liker innlegget, ja baljene skal bli skjønne ut i mai. :)

mona: Jeg har nylig begynt å prøve meg på brodering av denne typen, det er enkle sting, syns jeg. Har bare sett på ulike sider på nettet og prøvd meg selv.
Ja, er nok mange som liker de baljene fra Jysk. :)

anna: ja, det er herlig med ranukler, og sommerforberedelser. :)

monique: thanks a lot. :) It is fun sewing it.

gita: hei, du har visst ikke vært innom meg før, det var kjekt at du tok turen innom meg. :) ja, syns det er mange flotte bilder i bøker.

tussilago: det var veldig koselige ord fra deg! Tusen takk! Ja, jeg liker så godt å ta bilder av forskjellige ting, gjøre det fint, og skrive noen små tanker rundt det. Syns det er ekstra koselig at noen der ute ser det, og skriver til meg om det. :) Jeg kan godt scanne flere bilder fra noen av Elsa Beskow bøkene mine, da kommer det nok noen smådrypp innimellom. :) Det er så mange nydelige bøker. Jeg har fått flere i gave, også har jeg kjøpt når de har vært på salg.

anniche: Så varmt dere har det! Det er jo sommertemperaturer det der! Her har vi sludd og regn, men det er egentlig bra, for da får vi en fin sommer. :) Det sier alle tegn. :) Ja, er kjempefornøyd med emaljebaljene. Gleder meg til de skal utendørs i hagen.

Anonym sa...

Jysk har ibland en hel del fina saker, det kanske man inte kan tro!

Mia sa...

Det var noen fine emaljerte spann du har kjøpt. Og den duken de holder på med blir bare søt. Jeg, some flere andre (ser jeg av kommentarene), har kjøpt ranunklene mine hos Mester Grønn. De kostet rundt 100,- for bunten (jeg kjøpte like godt 2 bunter...) Jeg synes ranunklene er så nydelige og nokså holdbare. Det største problemet er at blomstrene blir så tunge etter hvert som de åpner seg mer, klarer ikke grenen å holde blomsten oppe, og knekker.

Ellie sa...

Elsa Beskow-bøkene har jeg også mange av. Sikret meg dem på boksalg på biblioteket for noen år siden. De har nydelige illustrasjoner! Gleder meg til å se duken din ferdig. Den blir nok flott! Ønsker deg en riktig god påske!

Koselig koselig sa...

De baljene fra Jysk var jo kjempefine! Takk for tipset, vi skal i bursdag snart til min svigerinne og jeg trenger alltid gavetips! Plutsleig er det faktisk ikke noe særlig problem lenger, fordi jeg finner alltid noe "lurt" og fint rundt omkring på bloggene til dere damene :)

Elsa Beskow var også min barndomsfavoritt, hennes bøker og tegninger er de herligste herlige! :)

God påske!

Hulda sa...

lisa: jeg syns jysk har mye fint jeg, iallefall den butikken som er her. Har ofte kjøpt billige fine stoffer der og blonder.

mia: dessverre har vi ikke Mester Grønn her, så jeg får nøye meg med noen få ranukler en gang i mellom. Snart kan jeg jo bare gå utenfor og plukke inn blomster. :)

ellie: ja, det er flotte historier og bilder i de bøkene. :)

koselig koselig: ja, så enig, så enig, det er fine bøker. :) Så fint at du får mange gavetips på bloggene da. :)

Signe sa...

Men åh va fint det blir med broderade geranium/pelargoner! Jättefint!