torsdag, januar 18

Inspirasjon fra fransk landlivJeg er inspirert av den gamle franske landstilen. Prøver å gjøre litt ut av det hjemme. Denne kassen fikk jeg til jul, etter ønske. :o) Syns den passer så fint til stilen, den er også etterligning etter de gamle franske kassene. Til sommeren kommer den nok ut på terrassen, tenker jeg. Men, nå får jeg nøye meg med å pynte med den innendørs.

I am inspired by the old french country style, and I am trying to do something out of it at home. I got this box, or what I should call it, for Christmas. It was on my list. :o) I think it looks great for the style, it is also a copy of the old French boxes. I will use it outdoors, at the terrace in the summertime. It looks great inside too.Den mørke, enkle kassen er jo så typisk for den enkle franske landstilen. Det mørke lar seg godt kombinere med hvitt, som i den hvite muggen. Gamle flasker er også fint sammen, den ene har fått et madonnaemblem på seg til pynt.

The dark, simple box is so typical for the french countrystyle. The dark looks good togheter with white, as in the pitcher. Old bottles looks great togheter, one of them has a madonna emblem on it.


En kule i fattigmannssølv, blonder og gamle religiøse kort passer også godt til stilen.

A ball in festive silver, laces and old religious cards is a must in this style.


I dag har jeg sydd rekke nummer tre på teppet. Nå har jeg ikke flere broderier, jeg må nok henge i og brodere tre til for å få nok til rekke nummer fire.

I have been sewing the third row at the quilt today. I am out of stitcheries now, so I had to do three more, for the next row.


De to siste broderiene ser slik ut; her er en kopp fyllt med syriner. Når jeg lukker øynene er det som om jeg kan kjenne den herlige duften av syrin. Mmm. . . tenk å få gå under syrinene en varm junidag, når humlene summer og duften dufter så himmelsk godt. . .

The last stitcheries looks like this; here is a cup filled with lilacs. When I close my eyes it is like I could smell the fragrance of lilacs. Mmm. . . what if I was walking under the lilacs a warm day in June, when the bumble bees buzzes and the fragrance is heavenly beautifully. . .


Til et teselskap hører jo også en fløtemugge, iallefall hvis vi snakker om engelske Tea Parties. :)

A creamer also belongs to a tea pary. At least for a English Tea Party. :)

13 kommentarer:

Anonym sa...

Flott den trekassen. Det gjør seg godt med rustikt tre for å balansere de mer "fine" tingene. Og teppet vokser og vokser. Imponerende! De nye broderiene var nydelige! Ha en god natt!

Mia sa...

Den franske landstilen er SÅ fin. Og fin er trekassen din også. Det er veldig stilig med den blandingen av det rustikke og det "forfinede". Bra gjort av deg, Hulda. God natt, ja.

Anonym sa...

Kassen var kjempefin med pynt oppi. Liker også den franske landstilen godt.
Teppet blir bare finere og finere. Broderiene er bare lekkre.
Syriner ja... det lukter himmelsk.

Ha en fin fredag. Klem fra Meg:o)

KArna sa...

Kjempe fin trekasse med pynt! Må ikke ødlegge den når du har den ute da...Nydelig til småting inne!

Teppet ditt blir kjempe fint Hulda!

Ha en fin helg!

Hulda sa...

ellie: ja, syns også at det er stilig med de rustikke tingene sammen med de "finere". Ja, artig å se at teppet vokser. :)

mia: ja, jeg er blitt skikkelig forelsket i den franske lanstilen. Den er så flott! :) Koselig at du likte det jeg har gjort.

elin: takk skal du ha, ja jeg liker den kassen så godt. Så at de hadde en med et rom i også, mulig jeg kjøper den til å ha en blomsterkrukke i til sommeren. Jeg har endel gamle kasser og rustikke ting til hagen. Men, hvite tremøbler med roseputer på. Malt og sydd selv. :)

karna: nei, skal nok være forsiktig med den ute. Jeg tror den blir tatt inn om natta. Og bare ute når sola skinner. :)

Kathrin sa...

Hei. Takk for hyggelig hilsen i bloggen min i dag. Har scrolla og kikka nedover på siden din. Du lager masse fint. Koselig. Kommer innom igjen:)

Anonym sa...

Jag håller med, den franska lantstilen är jättemysig! Mycket fina bilder!

Huset i Hagen sa...

Så nydelig trekasse! Jeg er også så veldig glad i den franske landstilen, og dette sklir jo rett inn.. Teppet ditt blir så nydelig Hulda "sukk" Du er så flink!

Anonym sa...

Virkelig flott blir teppet ditt!
Ønsker deg en fin kveld og ei God helg:o)

Mita`s Hjørne sa...

Hei...
Kassen du hadde fått var jo kjempefin da. Og teppet blir jo riktig så flott, du må ha en energi som ingen andre - kjempeflink er du...
Duften av syrin, sommer og sol - HÆRLIG...
Så søtt det vintage hjertet du sydde...
Ha en flott helg...

Anonym sa...

Ihe French Country style sounds very appealing too and goes very well with the wonderful Spring scenario you conjured up with your quilting, now I'm longing for the warmer weather and to linger in the garden under lilac trees, sipping tea... not forgetting my creamer of course! Ha! Ha!
Jane

Ingrid sa...

Så fine bilder du viser fram! Artig å se at teppet tar form. Ha ei flott helg, Hulda!

anniche sa...

Vakker kassen din ble!
Jeg liker så godt den stilen selv Hulda.Teppet er flott!

God helg