torsdag, september 7

Oh, Happy Day!

I dag har jeg kosa meg, kan dere tro! Her kan dere se hvor langt jeg er kommet på puta. Har lagt trekket oppå ei pute, da kom det bedre fram. Jeg har sydd rundt motivet på den ene siden. Med inspirasjon fra siden jeg linket til tidligere i dag, har jeg laget en bord øverst på puta. Holder på å sy den nå. Det var spennende!

It has really been a happy day! Here you can see my work on the pillow. I have put it on a pillow, easier to see the shape of it then. I have been sewing one side of the pillow. I got a lot of inspiration from the link I gave you earlier, so I made this decoration at the top of it. It is real fun to do!


Et par nærbilder viser hvordan jeg har gjort det. Jeg klipte ut små sirkler, tegna rundt en 50-øring og fikk de runde og fine. Brukte vlisofix og strøk motivet på. Deretter brukte jeg blyant og tegnet greiner og blad. Disse syr jeg med helt enkle sting. På bilde over kan man se stingene jeg har brukt til det store motivet også.

A couple of close-up of how I did it. I cut out some circles, I used a small coin for it. Then I ironed the motif on the fabric, with vlisofix. I draw the branches and leafs with a pencil. Then I saw some easy stiches. You can also see some of the other motif, and the stiches I have used.
Vi var på Fretex også i ettermiddag. Jeg fant denne skjønne mugga fra Figjo. Den kosta 25 kr. Da jeg kom til kassa så hun som sto der at det var et lite skår øverst i kanten på den, på innsiden, så hun solgte den for 10 kr! Jeg ble jo glad for det. :o) Den er så fin på knaggen over kjøkkenbenken.

We visited a second hand store this afternoon. I find this sweet pitcher from Figjo. When I should pay for it, the sales woman said it was a broken piece at the edge of it, so I got it very cheap. Only NKR 20. It looks very good at the knob at the kitchen.
Dette fine stoffet har jeg kjøpt en halv meter av. Gleder meg til å sy noe av det!

I also bought some of this fabric. I think it is lovely, I look forward to use it for sewing!


Denne brune genseren har jeg bestilt fra Sparkjøp. Den kom i går, og i dag fikk jeg fleecejakken jeg har vist bildet av før på bloggen. Begge deler var jeg veldig godt fornøyd med! De tre blomstene oppe på genseren var nydelige!

I bought this brown sweather, and I also got my lilac fleece today. I like both very much! And I think the three flowers looks great at it!

24 kommentarer:

Anniche sa...

Oj, puten ser jo rett og slett nydelig ut!Må være så morsomt å kunne skape slike ting:)Broderiene var kjempe fine!
Kannen fra Figjo var søt. Morsomt å få slike ting av verdi så billig da!!Har samlet en god del Figjo og Egersund selv. Var også på fretex i går, handla noen karafler(elsker karafler jeg;)

Hulda sa...

anniche: ja, ikke sant! Ble jo helt vill da jeg fikk den for en 10-er, hehe.. ;) Ja, tror denne puta kommer til å bli min favoritt. :o)

kreoline sa...

Ja, det er mye kjekt på Fretex, muggen var kjempefin. Puten var skjønn, nydelig med broderiene på. Blir spennende å se den ferdig.

Julie sa...

Du den puten din blir jo bare råfin. Den borden var nyyydelig : )

Nostalgia at the Stone House sa...

I love your cushion- your stitches are so neat!
Enjoy using it!
Niki

Anna sa...

Jättefin kudde, och fina saker! :) Snygg tröja, blommorna gör mycket, detaljer är viktiga. :)

Hulda sa...

kreoline: ja, Fretex kan ofte være den reneste gullgruven! Man vet aldri hva man kan finne der. :o)
TAKK for puteros! ;o)

julie: tusen takk! Er kjempeartig å prøve seg på nye ting, når man syr noe.

nostalgia: Thank you Niki! And welcome to my blog! I would like to have yours amoung my links.

anna: takk skal du ha! ja, falt for den genseren. :)

Lisa sa...

You've been busy again! Your sweater is so pretty. I like the flowers on it alot.

I love the idea you used for the pillow. Thank you for sharing it. It looks beautiful!

Looks like you found some neat things at the secondhand store. :)

I like the idea of using the tray for pens and things too. I may have to try that.

Deb sa...

The pillow is really beautiful, Hulda. I like those little circle flowers ~ what a great idea! I definitely want to try that.
Great fabric ~ so pretty. And so is the sweater!
~Debbie

Karna sa...

Åhhh så fint det ble med den håndsydde pynten! Virkelig lekkert Hulda! Gøy å gjøre sånne kupp som fløtemuggen, håper du finner noe på loppemarkedet ditt i helgen, ha en god fredag!

Den gode feen sa...

Knallfin pute du har sydd! Eg har laga liknande blomstrar før på eit dukketeater eg sydde :) Spennande korleis fleire får same idèar. Gledare meg til å sjå den heilt ferdig. Masse anna fint i bloggen din! Ynskjer deg og dine ei fin helg :)

Tia sa...

Puta blir kjempefin! Du er flink til å brodere også. Og så glad man blir av fine ting som en mugge, særlig når man finner dem billig ;)

Månefeen sa...

Puta er utrolig fin. Elsker det lille broderiet, det ble prikken over ièn. Figgjo muggen var flott, liker å finne slike skatter på Fretex (minner meg om at jeg ikke har vært der på lenge nå). Kjøkkenskapene mine inneholder nesten kun gamle vakre fat og kopper. Når vi får kjøpt noe eget en gang, har jeg også tenkt på å henge kopper på knaggrekke under kjøkkenskapene. Det ser så lekkert ut.

vero sa...

Väldigt söt kudde. Du är duktig på att brodera...! Önskar jag var lika flink med nålen.

Hulda sa...

lisa: thank you! I really love these stiching too. It is fun making it. I have a lot of great ideas for more stuff like the pillow. :o)

deb: thank you! It will be fun to see your pillows too. :o)

karna: tusen takk! Det er veldig artig å sy slik dekorsøm. Det blir så bra! Har allerede flere ideer om mer jeg skal lage i samme stil som puta.

den gode feen: velkommen til bloggen min! Så koselig at du likte puta. :) Har vært innom din blogg nå, legger gjerne ut link til din side.

tia: takk til deg også! Ja, ble kjempeglad for å finne den mugga. :o)

månefeen: takk! Ja, det er stilig med kopper som man henger opp under skapene. Fint med små mugger også. Det er jo så fint å se de pene tingene! Jeg har også masse gammelt servise i skapene, litt av hver type, men det er masse som er fint å kombinere.

vero: takk skal du ha!Disse stingene er veldig lette, tror nok alle kan klare de!

Line sa...

Gøy å se så fin puta ble ! Det er så fint å kombinere flere sømteknikker. Masse inspirende ideer å ta med seg :o) Ha en fin helg!

monique sa...

I realy love your cushion! it looks great. The site you mentioned is beautiful!

Huset i Hagen sa...

Å, så nydelig puten ble. Den kan du være superstolt av! ønsker deg en god helg :-)

Leah sa...

Så nydelig pute, Hulda. Den borden var spesielt vakker! Masse nytt fra deg nå, har ikke vært på nett på en stund, men moro å komme tilbake igjen når det er så mye fint å se på. Gratulerer med Fretex-funn :-)

hummmlan sa...

Kudden blev jättefin, sött med broderiet också!

Hulda sa...

line: ja, jeg syns også det er morro å kombinere ulike sømteknikker og sting. Har flere ideer nå om ting jeg skal sy. :o)

monique: thank you! Yes, I am pleased with the pillow too, I should work with it to night.
Glad you like the site I had a link to.

huset i hagen: tusen takk! Ja, er fornøyd med den hittil, har jo enda mer jobb med den før den er ferdig.

leah: koselig at du likte de siste innleggene mine! Skal kikke inn på din blogg nå.

hummmlan: takk for det! Blir artig når den er helt ferdig! Har tenkt å sy en duk i samme stil som puta.

Sigrun sa...

Hulda, your Pillow is very nice. It was a lot of work to do for you. In my childhood I have also made things like this, but know with my bad back I can not do it longer.

Sigrun

bodil sa...

Jammen er du en racer med symaskina!! Søt pute.
Søt mugge også. Min svigermor har samme sort, men i grønt.
Ønsker deg ei fin helg.

Hulda sa...

sigrun: yes, it is fun to sew something, I do it all the time. :)

bodil: takk! Puta er hittil for det meste sydd for hånd, men skal sy den sammen på maskinen.