lørdag, september 9

En koselig lørdag - A cosy Saturday

Jeg var på loppemarked i formiddag, som dere vet. Jeg var veldig heldig og fant seks slike asjetter og et tefat i samme stil. Det kommer fra Figgjo Fajanse. Noen av blomstene er litt slitte, men jeg syns det er sjarmerende. Jeg betalte bare 20 kr for alt sammen.

As you now I have been at a flea market this morning. I was lucky, I find six of these pretty, old dishes, and a little dish for cups in the same style. It is from Figgjo Fajanse. Some of the flowers is a bit unsharp, but I find it really charming. I only payed NKR 20 for all of it.

Her ser dere hvordan fatene ser ut. Jeg falt jo pladask for dem! Syns det var flott at det var 6 slike fine asjetter.

Here you can see the dishes. I fell in love with it! It was really great it was six of them.
Dette tefatet fra Stavanger Flint fant jeg også. Riktig så sjarmerende det også, med de yndigste små roser. Det var så mye flott servise før! Jeg er glad jeg har fått tak i mye slikt. Skapene begynner å fylles av gamle skatter! Min kjære Arnt Håvard forærte meg en nydelig bukett roser i dag. De er rosa, så fine! Jeg la tre av dem i en skål med vann, da holder de seg lengre.

I also find this lovely little dish from Stavanger Flint. I find it really charming too, with sweet roses on it. It was so much beautiful china in earlier years! I am happy to have a lot of such things. My cupboards are going to be filled with old treasueres! I love it! My dear Arnt Håvard gave me a lovely bouquet of roses to day. They are in pink. I put three of them in a bowl with water, I can keep them much longer that way.

Fire av rosene fikk stå i denne mugga. Det ser ut til at det bare er tre på bilde, men den ene står bakom den andre, så er et lite synsbedrag på dette bildet. :o)

I put four of the roses in this pitcher. It seems like it is just three at the picture, but the fourth one is behind another one, so it is a little optical illusion at this picture. :o)

Foreldrene mine, søsteren min, Maja og mormoren min kom på besøk i ettermiddag. Da var det ekstra koselig å kunne dekke opp med det gamle serviset, og å kunne mikse det sammen med andre loppefunn som jeg har gjort tidligere. Det er så stilig å ha ulike kopper og asjetter sammen, når de har samme farger, og blomster motiv. I skåla dere ser på bordet hadde jeg non-stop! Bildet er tatt til ære for alle bloggevennene mine! :o)

My parents, my sister, Maja and my grandmother visited us this afternoon. It was very cosy to be able to set the table with my old china, and mix it with other flea market finds I did earlier. I think it is charming with different cups and dishes togheter, when the colour matches and when it is flower motif on it. The bowl at the picture was filled with chocolate! I have taken these "table-pictures" for you, my dear blog friends! :o)

Jeg ble veldig fornøyd med bordet. Det er koselig å gjøre litt ekstra ut av et besøk. :) Håper dere har ei fin helg!

I am very pleased with the table. It is cosy to do a bit extra when you got visitores. :) I hope you have e nice weekend!

19 kommentarer:

Anniche sa...

Åh,så utrolig mange flotte ting du har funnet da:)Også såååå koselig med roser fra husbonden. Slikt varmer alltids en kvinnes hjerte.
Jeg er skikkelig sur på bloggen min, har i to dager sittet og jobbet med et innlegg på masse gamle finne ting, i det jeg skal lagre så forsvinner det bare...Æsj
Kos deg videre med herlig helg!
Klem fra Anniche

Liv sa...

ÅÅ..det tefatet med lyset på minner meg om morfaren min, han hadde slikt service :) Kaffen ble alltid servert på dette servicet!!

Hulda sa...

anniche: ja, jeg var skikkelig heldig i dag! :) håper du får til å legge ut dine bilder, hadde vært så artig å se de gamle tingene dine. Jeg skal kikke innom deg iallefall.

liv: så koselig! Syns også det var lekkert, men var dessverre bare et slikt tefat. Men, det er skjønt med et lys på også. :)

Karna sa...

Du var skikkelig heldig Hulda, så fine ting du har funnet! Det ene telfatet er jo perfekt til et kubbelys, gjør ikke noe at det bare var ett! Ha en fin lørdags kveld!

Hulda sa...

karna: ja, syns også jeg var veldig heldig. :) billig var det jo også. :)Har et slikt lignende tefat til et kubbelys på kjøkkenet også. Kos deg i kveld du også. :)

kreoline sa...

Kjempesøte fat, du fant noen fine skatter på loppis. Skal prøve å gå på loppis neste helg. Koselig bord du har dekket, det blir en sjarm med litt blanding. God natt, og god søndag.

Line sa...

Ser ut som du koser deg godt i helgen! Serviset var veldig koselig. Er det ikke hyggelig å få blomster! Ha en fin søndag :o)

cia sa...

du verkar vara på loppmarknad ofta, ligger det någon i närheten där du bor, vilka vackra saker du fått tag på, och vilka vackra rosor....

Hulda sa...

kreoline: ja, syns også det er flott å blande gamle serviser sammen.

line: takk skal du ha! Ja, var så koselig med rosene fra han. :) Ha en fin søndag du også!

cia: Loppemarkeder er det litt rundt omkring her, det er sjelden på de samme stedene, det varierer litt hvor de er, men det er aldri langt unna.

Hannele sa...

Snyggt, jag tycker också om att duka snyggt, blommor i skålar är väldigt vackert.

Leah sa...

Så nostalgiske og søte ting du har funnet! Er så koselig å blande litt forskjellige mønster, litt gammelt og litt nytt. Det er det som gir et hjem det lille personlige preget :-) Og blomster sier man jo aldri nei takk til ;-)

Tia sa...

hei

Du var heldig på loppemarked, så mye fint du fant!.Kaffebordet ditt ble veldig koselig. Jeg har fløtemuggen til det roseserviset fra Figgjo, du kan godt få den hvis du vil. Hadde sukkerskål også, men tror den er borte. skal lete :)

Hulda sa...

hannele: ja, er veldig fint med blomster til pynt i skåler. De blir store og fine.

leah: helt enig, det blir så fint og koselig med litt av hvert i lag. Ble veldig glad for rosene fra Arnt Håvard, man sier jo ikke nei til en slik gave, nei. ;o)

tia: så utrolig snilt av deg da! Har sett på bilde nå, det ser ut til å være det samme mønsteret som på de fatene jeg fant! Tusen takk, jeg vil gjerne ha den. :o)

Kattfot sa...

Jag borde verkligen gå på loppis lite oftare ser jag nu. Vilka fina fynd, kopparna och faten är helt underbara!

Hulda sa...

kattfot: velkommen til bloggen min! Ja, man kan finne mye fintpå loppemarkeder, du får ta en tur ved neste anledning!

Bim sa...

*ler*
Ja, vi har haft en fin dag... dock inte något folk på besök, och inte framdukat på sådant fint sätt... Du får fram så många saker så man blir ju bara stum... Men, man kanske inte hittar så mycket om man bara går hemma mellan fyra väggar heller för den delen, :).
Dock inbjöd vädret till eftermiddagskaffe på altanen - ej inglasad sådan - med en citroncheesecake... dock ej hembakad... Men, ljuvligt väder var det, kanske sista gången man kunde sitta ute??? Dags plocka in mattorna och annat som står där ute nu tro???
Må så gott... västvärmländska på bloggläsarturné... kramis, och din helg verkar verkligen ha varit i ditt bästa läge... ;)

Sol sa...

Jeg beundrer alle de fine tallerknene og asjettene du har funnet. Ekstra moro må det være når man finner noe som står i stil til det man har fra før,eller om man finner noe i samme mønster.
Jeg har liksom aldri vært noe loppemarkedsmenneske,men jeg skjønner jo nå at jeg har gått glipp av masse ;-}

Hulda sa...

bim: koselig at det var så fint vær hos deg at dere kunne spise ute. Her har det vært kjølig vær, og endel regn i dag, så det har for det meste vært innevær, og typisk høst.

sol: ja, det er sant som du sier, det er artig å finne ting som står i stil til hverandre, og som har samme mønster også. Du får ta deg en tur på loppemarked, du finner nok sikkert noe du liker du også. :o)

monique sa...

You have been to a great fleamarket.You have found some wonderful things!