tirsdag, august 29

I dag - To dayI dag har jeg tatt noen bilder av nemesiaen i et av bedene. Syns dette er en flott sommerplante, den blomstrer langt utover høsten. Se på det nydelige fargespekteret. Den finnes i mange farger. Dette blir fine bilder å se på når vinteren setter inn og vi ikke har så mye fargerikt ute lenger.

I have taken some photoes of my nemesias to day. I really love this flower, it is great and it blooms in the autumn too. Look at all the shades it got. There is a lot of different colours. I will like to look at this photos in the winter, when it is not so much colourful things outside anylonger.

Dette bildet tok jeg da jeg var på en tur med Tuva i dag. Det er et stykke fra der foreldrene mine bor. Det er så fint her nede ved havet og naustene. Lengre ned er et fint berg, og ei kai. Et fint sted for hundene, her er det mange rare lukter å snuse på. :o)

When I take a walk with Tuva I took this photo. It is by my parents house. It is so lovely by the sea and the seahouses. Further down is a nice crag, and a quay. A nice place for the dogs, they smell a lot of different things her. :o)

Det ble aldri så lite shopping også i dag. Siden lilla virkelig kommer til å slå an i høst har jeg kjøpt to slike brikker på KID, de var på tilbud, 40 kr for begge. Skal ikke ha de på enda, ville bare vise de fram. ;o) Jeg tenkte å ha de på kjøkkenet når det blir mer høst. Og de vil passe fint når det blir advent.

I have done some shopping to day, just a little. Lilac seams to be a hot colour this autumn, so I bought two of these cloths, they was on sale. Only NKR 40 for both of them. I wouldn't be using them from now on, I just want to show you. ;o) I think I am going to put them in the kitchen later. And they will look very good in the Advent.

Denne nydelige skåla kjøpte jeg på OBS, betalte bare 10 kr for den. Helt skjønn! Og jeg er jo så glad i slike skåler, har en del nå. Men, det er så koselig å bruke til forskjellig, både ris, salat, og gotterier.

I bought this bowl too, it was very cheap, only NKR 10. Very lovely, I think! I really love such bowls, I use them for a lot of things, f.ex rice, salad and candies.

26 kommentarer:

Julie sa...

Kjempeflotte bilder. Naust bildet var bare nydelig, elsker naust og havet. Og skåla for bare 10 kr da, det er jo helt utrolig!

Anna sa...

Vilken färgprakt!! Härligt att plocka fram de bilderna i vinter, ja! Skålen och duken var också jättefina! Vilka bra fynd!! :) Älskar den formen på skålar, man kan aldrig får för många såna!

Hulda sa...

Flere som er oppe lenge ser jeg! :o) men, nå må jeg finne senga mi!

Julie: naust og hav er veldig fint, og det lukter så godt i fjæra.

anna: ja, fint med blomster som har sånne farger. Ja, det er kjempefint med sånn fasong på skåler, det syns jeg også.

cia sa...

vilka fina bilder på blommorna, jag tycker allting håller på att regna bort i trädgården, håller på att förbereda för höst och försöker plocka in några blommor varje dag. bilden vid vattnet var också jättefin den skulle du kunna göra en tavla av.
och du, du har så rätt på fredag börjas det.

Karna sa...

Det var litt av en blomsterflora i din hage Hulda! Fine ting du har funnet også, sjelden jeg er på OBS!, men nå spørs det....

Sol sa...

For en nydelig blomsterprakt. det er deilig å ha slike blomster i hagen nå som høsten kommer snikende!Nydelig skål du har fått tak i...
Likte også bildet av naustet.

Hulda sa...

cia: det blir nok litt av en overgang å begynne på jobb i gjen, sikkert fint også å treffe alle igjen.

karna: jeg er heller ikke ofte på OBS, er liksom ikke helt "min" butikk. Men, var innom der og handla noe mat i går da jeg oppdaga skåla.

sol: koselig at du likte bildene mine. :) ja, det er flott med blomster i hagen.

maloppa sa...

Va mycket man missar när man är borta en helg från bloggen *ler*, du har så mycket fina blommor fortfarande - härligt. Ser jättehärligt ut nere vid vattnet, skulle kunna tänka mig några timmar där....
Den skålen du hittade gillade jag skarpt och va roligt att få paket hem på posten, som julafton nästan...

Hulda sa...

maloppa: fint du er tilbake, har vært innom bloggen din også, for å se etter oppdateringer. Skal se nå også. :) det bildet med naustene er ikke et vann, det er havet du ser mellom naustene.

Lisa sa...

That will be perfect for Advent (and Lent!) Your bowl is really pretty and so are your flowers.

Your package from Anna is great. It's always fun to get something like that in the mail. Much better than bills!

Huset i Hagen sa...

Nydelige bilder. Bare idyll!!

Leah sa...

Så flott blomsterprakt du har i hagen din fremdeles! Og du har virkelig naturskjønne omgivelser der du bor. Det er viktig for meg å bo et sted hvor jeg kan se vannet, det er terapi :-) En sånn lilla brikke har jeg også.Og den skålen var jo bare herlig, ser skikkelig nostalgisk ut :-)

Hulda sa...

lisa: thank you! I love that bowl too, and I look forward to Advent!
A happy season!

huset i hagen: tusen takk! :)

leah: ja, helt enig, sånn er det for meg også, jeg må se havet der jeg bor. Har vokst opp ved sida av havet. Nesten i fjæresteinene. :) Men, er ikke glad i å ferdes i båt likevel! Syns også skåla er nostalgisk. :)

Anonym sa...

sommerblommer og vakkert hav
Du serverer gaver til oss andre bloggere!
Takk.

Kjersti sa...

Hei. Så heldi du er som har fått gave! Det høres veldig artig ut.

Hulda sa...

Inkan: tusen takk, kjempekoselig sagt!

Hulda sa...

Kjersti: ja, var kjempeartig å få den søte gaven fra Anna.

monique sa...

I love the photo you took when you went for a walk with Tuva, it's so beautiful!
The lilac cloths and the bowl are beautiful.

Tia sa...

Så nydelig blomster du har i hagen din, utrolig flotte farger!
Nemesia har jeg aldri forsøkt, sår du frø, eller kjøper du småplanter?
Så fint det var ved sjøen, "lukker øynene og kjenner den salte sjøduften" :)
Duken var skjønn - jeg har et bord som ligner ditt (loppemarkedfunn)
Skåla var herlig!

daisy sa...

Fine bilder, og nydelig, nydelig skål!! Jeg er så glad i blått og hvitt, og denne likte jeg kjempegodt. Heldiggris! :)

Hulda sa...

monique: yes, I really love the road to the sea myself. I have walked thet road since I was a little girl.

tia:takk for koselige ord fra deg! Nemesia har moren min og jeg sådd frø av, og priklet i vår. De blir alltid så fine. Bordet mitt er også et loppemarked funn, det var brunt, men er blitt vaniljehvitt. Har også skifta ut knotten. Jeg har bilder av det på bloggen fra jeg pussa det opp.Du kan se det under posten 14.mai. :)

daisy: koselig! Du finner den kanskje der hos deg også.

Anniche sa...

Hei Hulda.
Igjen flotte blomster:)Nydelige farger og som du sier:Viktig og bevare disse sommerminnene, vinteren er LANG!Kunne ønske vi kunne putte lukten av sommer på boks!?Det hadde vært noe det...hmm, når jeg sier det så leste jeg vel akkurat et sted om noen som hadde laget sommer og blomsterdufter på flaske, og at det hadde all verdens effekt mot både det ene og andre!OjOj som jeg babler i vei...
Naustene med havet :HERLIG!
Skålen var da bare lekker.Skjønner godt du bare måtte ha den!Jeg fikk besøk av svigerforeldre fra Bergen i dag,og de hadde med seg to fulle poser med "gamle ting"Var rene jula her. Blant annet en 200 år gammel vekt!Opdaterer disse tingene senere.... må ta en liten loppe pause i bloggen min nå, har blitt så mye sånt i det siste;)
Ja,ja- dette ble vel nm i langt innlegg!Kos deg der oppe i nord-
og natti natti:)

Hulda sa...

Anniche: Syns det er veldig koselig med lange innlegg, sånn blir man jo kjent med nye folk. :) Hørtes utrolig kjekt ut med alt det svigerforeldrene dine hadde med til deg! Du må ha ei god natt du også. :o)

Tia sa...

tusen takk for tipset om Nemesia, jeg skal så frø av den til våren!
For en fargeprakt :)
ps. du må ha grønne fingre, hehe..

Sigrun sa...

The blue bowl is a dream. So bad, that I can not buy it here.

Sigrun

Hulda sa...

sigrun: Yes, it is a pitty.. May be you can find something similar?