onsdag, august 23

Gaver - Gifts

I dag har jeg vært heldig! Tante og onkelen min har vært på ferie en måneds tid, Arnt Håvard og jeg har plukket jordbær og vanna blomster hos dem mens de var borte. I dag fikk vi alt dette, som jeg viser i dette innlegget, av tante. Hun har vært på antikkbutikker og Fretex på Vestlandet, Nederland og Sverige. Dette fatet har hun kjøpt i Nederland til meg. Syns det er nydelig!! Ser det for meg med julekaker på til jul!

I have been very lucky to day! My aunt and uncle has been on vacation for a month. Arnt Håvard and I has picked strawberries and given water to their plants. To day my aunt gave us all this, which I show you at this post. She has been at antique stores and second hands at Western Norway, Netherlands and Sweden. She bought this lovely flower dish for me in Netherlands! I think I will use it in Christmas for cakes.

Dette nydelige fatet kjøpte hun også i Nederland. Helt nydelig motiv, jeg falt pladask for disse to fatene. :o)

She also bought this beautiful dish in Netherlands. Lovely motif, I fell in love with this dishes. :o)

Denne nydelige lille skåla i pressglass har hun også funnet. Jeg er så glad i pressglass, så denne var midt i blinken! Den har jeg satt i et åpent skap på kjøkkenet sammen med noen andre skåler slik at jeg kan se den.

She also find this lovely bowl in pressed glass. I really like pressed glass, so this was really something!! :) I have put it on a shelf in the kitchen togheter with other charming bowls. Then I could look at it.


Se på denne søte, lille porselensskjeen! Den er så fin med små blå blomster.

And look at this sweet little porcelain spoon! So nice with blue little flowers on it.

Parafinlampene har jeg satt på hvert vårt nattbord. Ble så fint oppå en hvit hekla duk.

I have put the kerosine lamps at our bedside table. They really looks nice at a white crochet doily.

Denne fine lille mugga har hun kjøpt i Sverige. Den er ca 10 cm. Jeg har den på ei hylle i gangen.

She bought this little pitcher in Sweden. It is ca 10 cm. I have put it at a shelf in the hall.


Keramikk krukka tenkte hun vi kunne ha ute på veggen. Det blir nok fint med en erica i den. Skal kjøpe erica snart. Det er så fint med erica, den står så lenge. Har hatt noen stående ute over vinteren.

She thought we could have this ceramics pot at the wall outside. I think it will look great with a heather inside. I should buy some soon. It is really nice with heather, some years I have it outside all winter.

Slik ble tallerkenhylla seende ut når jeg fikk inn de to nye fatene. Egentlig er det nok tallerkener, men jeg blir å bruke de som fat til kjeks og småkaker. Alt i hylla kommer fra antikkbutikker. Syns det er så fine ting!

Here you can see my dish shelf with the two new dishes. Actually it is plates, but I am going to use them for cookies. Everything in the shelf is from antique stores. I am very pleased with it!

Flere svenske bloggere har anbefalt meg dette bladet, Drømhem&Tradgård, og det er virkelig et supert blad. Faktisk et av de beste svenske interiørblader. Masse flott i landlig stil.

A lot of Swedish blogers have recommend this magazine for me, Drømhem&Tradgård, and it is indeed a nice magazine. In fact one of the best Swedish interior magazines. A lot of great stuff in country style.

Tusen takk til tante og onkel for alle de flotte tingene!!

Thank you aunt and uncle for all the great things!!

22 kommentarer:

monique sa...

WOW, what a lovely presents you received from your aunt& uncle.Everything is gorgious!

I have some similar plates as the first one.Is it from bavaria or mosa perhaps?

Your shelf is great!
The magazine looks fantastic!Your very lucky to be able to get those magazines.

Anonym sa...

Nydelige fater, det er så skjønt med blomster på. Skålene i pressglass er også fine, har noen selv, liker også godt pressglass. Koselige parafinlamper, det blir nok koselig på nattbordet. Bladet du refererer til har jeg aldri vært borti, kanskje jeg skulle prøve et å se. Så er det alltid kjekt å få presanger, å vite at noen setter pris på det en hjelper til med og gjør. PS: Jeg har så vidt begynt på putene, nå reiser jeg på fredag, og har planer om å sy de i neste uke. Legger de ut på bloggen når jeg kommer hjem.

Hulda sa...

monique: yes, I was really surprised over all the great things they gave us.

I have just checked the plate, it is from bavaria. :o) it is a wellknown factory in Netherlands?

Aren't you able to get such magazines in your country?

kreoline: bladet er virkelig fint, masse ideer! Blir artig å se putene dine når de er ferdige.

monique sa...

Hulda,
thank you very much for your nice comment on my blog.
Here in the netherlands we have a couple of magazines but most of them are for modern interiors.I have 1 favourite and I get it every month:http://www.ariadneathome.nl/ is another one that's nice but they usualy are about very big,houses from rich people.We have a couple of english magazines, such as country living, but to get them I have to go to a big city.
Bavaria is very known here but I think it's originally from germany.

Anonym sa...

Her har din tante funnet mange fine skatter, så snilt av henne å lete og gi disse fine tingene til deg!

Anonym sa...

Du må prøve deg på en krans Hulda, trodde det var vanskeligere enn det var, men det gikk veldig greit. Jeg tenkte jeg skulle pynte bordet med lyng når min nevø skal konfirmeres i september....Jeg slipper nemlig å bake (siden jeg ikke er noe flink) og har fått i oppdrag å pynte bordet istedenfor Jippi!

Hulda sa...

karna: ja, skal plukke lyng og prøve! var det greiner du hadde til å feste strengene på?

Anonym sa...

Sødt!

Tone sa...

Så fine ting du har fått av din tante, og så omtenksom hun er som har håndplukket ting til deg på den måten :-)

JULIEK sa...

...men oj så mye fint du fikk. Rene julaften for dere da : ) Tallerkenhyllen ser virkelig flott ut der den henger.

A sa...

Finfina grejer! Du är utmanad!

Nina sa...

Snill tante og onkel det har du som hadde kjøpt alt det fine til deg!

JULIEK sa...

hei, har også fått utmaning og tenkte faktisk å utmane deg men ser at anna nådde først : ) Har svart på min, er spendt på dine.

Anonym sa...

Så heldig du er! Det må jeg si var snill tante:) Jeg likte spesiellt godt blomsterfatene. De var nydelige.

Vita sa...

I love your dish shelf with all those beautiful old plates and pitchers. I always enjoyed visiting my friend Maxine, who had such a shelf, with lovely old dishes.

Hulda sa...

En stor takk til alle som har lagt igjen kommentarer til meg!

A big thank you to all of you for your nice comments!

Anonym sa...

Så heldig du har vært da!Blir sikkert kjempe flott på nattbordet med de parafinlampene:)
Jeg likte også godt den søte skålen i pressglass!
Og tallerkene var helt skjønne:)Jeg får snart vise frem mye av det jeg har kjøpt til butikken min jeg også.....Bare døgnet hadde hatt flere timer!Har tatt noen bilder tidligere i kveld, så skal prøve på en oppdatering i løpet av kvelden.Nå må jeg lage litt smykker som jeg har bestillinger på.
Kos deg der oppe i nord.
Klem fra Anniche

Anonym sa...

Så masse flott hun har kjøpt til dere! Godt å bli satt pris på, sant?!
De parafinlampene så ordentlig gamle ut - ligner veldig på en mor og far hadde :o)

Anonym sa...

pressglas är fint. jag samlar små vaser i pressglas. jag ska testa att göra en lampa av pressglasskålar som du kan läsa om i just det numret av vackrahem o trädgård som du har bild på.

Hulda sa...

anniche: ja, vi var skikkelig heldige i går! :) Blir artig å se det du har i butikken din, sikkert mye fint, kan jeg tenke meg. :o) Du får ha lykke til med smykkelaginga, koselig at du tok deg tid å komme innom meg. Skal se etter oppdatering hos deg senere i kveld!

marita: ja, det er koselig å bli satt pris på, helt enig! ja, tror også at de er gamle, ordentlig søte ble de på nattbordene våre.

cia: ja, pressglass er så fint! Har noen skåler i det. Jeg leste nettopp om de skålene de hadde laget lamper av, hm, tror ikke jeg tør å prøve. Glasset blir ødelagt hvis jeg prøver, tror jeg!

Anonym sa...

sannelig har du fått mye flott!
Og jeg synes du fortjener det :)
kos deg med alle gavene

Hulda sa...

Takk, pia!